Красота и мода

25 религиозни мюсюлмански имена на бебета за момичета и момчета в Индия

Pin
Send
Share
Send


Мюсюлманските бебешки имена всъщност са доста сладки. Има хиляди и хиляди мюсюлмански бебешки имена за момчета и момичета, които са обсъдени в тази статия накратко с техните съответни значения.

Най-добри мюсюлмански имена за момиченца и момчета Значения и значение:

В тази статия ви се предоставят някои от най-добрите имена на мюсюлмански бебета, които трябва да се дават само на момчета и момичета, принадлежащи към ислямски семейства. Имената са едни от най-популярните, които се дават на децата в мюсюлманските страни.

Мюсюлмански бебешки имена за новородени бебета

Когато става въпрос за мюсюлмански бебешки имена за момчета, тук споделяме 15 исторически специални и значими имена на мюсюлмански момчета за специален глас и идентичност в хората.

1. Aabid: (Поклонник, обожател.)

Значението на това име е „поклонник“. Това означава кой се покланя на Бога, в случая Аллах. Това е едно от залозите на ислямските тела и напълно работи за семейство, което е малко религиозно.

2. Aahil: (Княз, Великият крал, Велики вожд, император.)

Едно от най-привлекателните имена на мюсюлмански момчета е Аахил, което означава „принц”. Това име ще направи едно момче автоматично привлекателно и лесно ще направи това дете известно сред приятелите и роднините си.

3. Aalam: (Светът, Вселената.)

Ако търсите имена на мюсюлмански момчета, то Aalam е страхотно за вашето дете. Това означава “свят”. Ако човек трябва да опише чувството си за тази жена, тогава се използва думата Aalam, която обикновено показва, че вие ​​сте моят свят. Това е едно от най-известните имена на мюсюлмански момчета, но в същото време е доста привлекателно.

4. Aalim: (Wise.)

Ето един уникален сред всички имена на ислямски момчета. Аалим посочва „религиозен учен”. Това ще бъде добър избор за децата, които са доста тихи. Това име датира от ислямската история и е много добро име за мюсюлманско момче.

5. Aalee: (Висока, висока.)

Aalee означава „възвишено или високо”. Ако се нуждаете от имена на ислямски момчета, това е един от най-добрите там. Aalee ще бъде подходяща за детето, което е напуснало семейството, както и за умния.

6. Aashir: (Живот, прекарване на живот; Богати; Щастливи; блажени.)

Aashir означава "живот", което е доста страхотно мюсюлманско бебе. Това всъщност е едно от най-добрите имена на мюсюлмански момчета и върви ръка за ръка с отношението на детето. Когато детето порасне малко и осъзнае значението на това име, той ще бъде благодарен на родителите си.

7. Aaryan: (Здравина).

Аариан означава „максимална сила”. Понякога имената дефинират човека и как той е като човешко същество. Това име ще определи, че вие ​​сте човек със силна и смела личност и имате силата да издържите и да се борите почти с всичко, което е хвърлено пред вас. Понякога силата действа и като мотивационен елемент.

8. Aasif: (В състояние на служител.)

Aasif означава „способен служител”. Той е подходящ за мюсюлмански момчета отново и е едно от най-добрите имена на мюсюлмански момчета, с които можете да назовете детето си. Името придава невероятност на вашия характер и това в бъдеще ще предизвика мисълта за навлизане в политиката.

Виж повече: Бебешки имена в маратхи

9. Aayan: (Божи дар.)

Това е наистина престижно име за ислямските момчета. Името означава „дар от Бога“. Това означава, че ако имате подобно име, тогава ще бъдете считани за Божи дар. Веднъж имало мюсюлманка, която се борела с раждането на детето, а по-късно се оказало, че е загубила способността си да стане майка. Тя се молеше всеки ден пред Бога всеки ден, дори когато нямаше надежда. Тогава един ден тя стана майка и родила красиво тяло. Тя нарече детето си „Аян“.

10. Aatif: (Благост.)

Това е едно от най-известните и най-главни имена на мюсюлмански момчета някога и името му е станало по-известно от пакистанската певица. Aatif е наистина удивително име и означава „добър и любящ”.

11. Абас: (Лъв).

Значението на името Абас е „мрачен поглед“.

12. Abdul Aalee: (Слуга на Всевишния)

Това е доста автентично име за ислямските момчета. Значението на това име е „Слуга на Всевишния”. Това е едно от най-добрите ислямски имена за момчета. Всеки може да получи това име. Няма конкретно изискване, което трябва да бъде изпълнено, преди да назовете детето си с това име. Това е доста закачлив в същото време, както и доста уникален също.

13. Абдул Азим: ( Слуга на могъщите.)

Ето още едно от многото страхотни ислямски имена за момчета. Това име, ако е доста популярно сред ислямските семейства и значението на това име е "роб на великите", което го прави доста подобен на предишния. Единствената разлика е между двете думи, Servant и Slave.

14. Абдул Бади: (Роб на създателя.)

Значението на Абдул Бади означава "роб на създателя". Всички тези имена, които се дискутират от номер 12, показват слугата или роба или Божия пратеник. Бог е велик, според мюсюлманите, и именуването на вашето бебе с това име определено ще донесе на детето късмет.

15. Абдул Мунтаким: (Роб на онзи, който наказва нарушенията и завзема възмездие)

Това име има доста дълбок смисъл и е много по-различно от тези, разгледани по-горе. Смисълът на този конкретен е "роб на онзи, който наказва нарушенията и завзема възмездие". Името е доста популярно сред мюсюлманските момчета и е едно от най-добрите имена на мюсюлмански момчета.

Мюсюлманските бебешки имена за новородени момичета-

Когато става въпрос за мюсюлмански бебешки имена за момичета, тук споделяме 15 исторически специални и значими имена на мюсюлмански момичета за специален глас и идентичност в хората.

1. Айда: (Посещение, връщане, награда.)

Ако търсите мюсюлмански бебешки имена за момичета, то това е един от най-добрите там. Това означава кой ще се върне. С една дума значението на това момичешко ислямско име е "гост". Името е много популярно сред мюсюлманските женски бебета тези дни.

2. A'ishah: (Живот, жизненост, живот, благоденствие.)

Значението на това ислямско име за момичетата е "жена на Пророка". Името е много красиво и почти всеки родител би искал да назове детето си с това име.

Виж повече: Тамилски бебешки имена

3. Аабида: (Поклонник на Аллах)

Аабида означава “поклонник”. Тя може да се даде на момичето, което е родено, е доста религиозно ислямско семейство. Aabidah е едно от най-добрите имена на ислямски момичета и е много известно сред мохамеданките.

4. Aairah: (Благороден, с уважение)

Aairah е много красиво име и това е смисълът. Значението на Aairah е „благородно или уважително”. Всеки би искал да назове своето скъпоценно момиче с това име, тъй като то ще определи тяхното дете. През изминалите години момичето няма да се сблъска с никакво колебание, разкривайки името си. Тя по-скоро ще се гордее много с името си и ще каже името си с голяма гордост.

5. Аалия: (Високо. Възвишено. Възвишено.

Понякога това име се дава и на момичета от Пенджаб. Името всъщност е мюсюлманско и трябва да се дава само на мюсюлмански деца. Значението е същото като предишното, което е „благородно“.

6. Aala: (Възнагражденията.)

Сред всички красиви ислямски имена за момичета това е много ценно. Името е изпълнено с красота и невинност, а смисълът е „награди”. Трябва да се направи много мислене, преди да се назове дете с това име. Това всъщност е едно от най-популярните мюсюлмански имена за момичета.

7. Aamaal: (Надежда).

Aamaal означава “надежди, стремежи, желаещи, мечти и т.н.”. Значението на това име върви ръка за ръка с начина, по който звучи. Тя се дава на момичета, които изобразяват безгрижно отношение и са предназначени да живеят живота си сами и да бъдат успешни със собствени средства. Името е много красиво и със сигурност няма да е подходящо за всяко момиче. Има много красиви момичета в мюсюлманските страни, които идват с това име.

8. Aara: (Обожаващи).

Ара означава "обожание". Аара е скъпоценно име и трябва да се даде на ислямското момиче, което го удовлетворява и го заслужава. Това име се счита за едно от най-добрите мюсюлмански имена за момичета. Това е много добро име и няма да задоволи никого. Много експерти, които се занимават с процедурата по фиксиране на имената, трябва да се мислят много преди да назоват момиченце с това име.

9. Ablaa: (Съвършено оформена.)

Ablaa е друго красиво име за ислямските момичета. Това име означава момиче, което е перфектно оформено, сякаш няма недостатъци. Това е много красиво име и може да се даде на почти всяко дете. Името също предполага мирно естество на лицето, на което е дадено. Ablaa означава "перфектно оформени".

10. Afifa: (Чиста дама.)

Афифа означава „чиста дама”, която описва чиста дама. Това име се дава и на момичетата, които са спокойни и мирни и показват някои признаци на талант от много малка възраст. Afifa е много красиво име и трябва да се дава само на най-красивото момиче някога.

Виж повече: Санскритски бебешки имена

Гледай видеото: The Frontier (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send