Красота и мода

Йони Мудра - Как да правим стъпки и ползи

Pin
Send
Share
Send


Йони Мудра Значение:

Йони Мудра е една от древните индийски практики. В митологията се споменава, че хората в стари времена, които също се наричат ​​златни дни на Индия, практикуват мудра. Всъщност по това време мудрата не е нещо, което трябва да се практикува. Всъщност тогава Мудра беше форма на живот. Те не трябва да се намират по всяко време специално за мудра. Това беше начин за тяхното съществуване. Това беше присъщо на техния начин на живот. Това е основната причина, поради която в онези дни здравната система беше толкова силна.

В онези дни нямаше употреба на лекарства. Дори много смъртоносни болести като рак, СПИН и всички не бяха толкова популярни тогава. Дори не беше чуто. Това е само по това време, когато нашият начин на живот е толкова разстроен и стресиращ, че много болести днес са станали като име на домакинство. Те са много често срещани. Науката определено напредна много, но честно казано яденето на алопатични лекарства толкова дълго не е добро за дългосрочен план.

Те помагат и влияят на вашата вътрешна система по някакъв начин. Може да се окаже, че днес не можете да видите неговите недостатъци, но постепенно те ще станат толкова големи и трудни за избягване. Това е основната причина, поради която днес дори лекарите съветват да практикувате йога и мудрени упражнения за здравословен и дълъг живот.

Виж повече: Uttarabodhi Mudra

Сега идваме към днешната йони мудра. Това е много важно. Защо да ти кажа това. Първо, в днешния стресиращ живот няма място за пауза. Хората просто тичат и бягат без никаква причина. Той е подходящо наречен като плъхове. И така, днес, когато се събуждаш сутрин, ти се втурваш към работното си място или колежа. Веднъж, когато се върнете вечер, вие сте уморени от смъртта и нямате нито време, нито енергия за вашето семейство или други дейности. И така, какво трябва да направи човек в този случай? Имате само 24 часа за себе си и трябва да го използвате напълно. В този случай се опитваме да направим място за мира.

Много хора практикуват йога и мудра, за да постигнат това ниво на мир. Ние всички се стремим към този мир в нашето ежедневие. И това е главната причина хората да практикуват йога. Те я ​​практикуват в продължение на няколко години и след това придобиват опит в това отношение. Тогава те могат да се откъснат от настоящия материален свят и да пътуват до друг свят, където има мир и тишина. Но знаете ли, че съществува форма на йога, която лесно може да ви помогне да се откъснете от света и да пътувате до вътрешната си същност. Ами тази мудра или йога форма се нарича Йони Мудра. Това са основните ползи за йога ръка от мудра йога.

Yoni Mudra Стъпки, смисъл и ползи:

Нека да разберем значението на Йони Мудра:

Нека да разберем значението на Йони Мудра. Йони е древна санскритска дума, която означава „матка” или „утроба”. Както може би знаете, че когато бебето е вътре в матката, то е на живо, но все пак е отделено от външния свят. Тя е напълно изолирана от външните проблеми и напреженията в света. По подобен начин йогите ви откъсват от външния свят.

Виж повече: Ползи от Vajra Mudra

Стъпки за това как се прави Йони Мудра:

Тъй като ръката йни мудра е толкова подходяща йога поза. По този начин, ние ще ви обясняваме как да го направите.
По-долу са дадени някои от кратките стъпки как да се направи тази мудра -

1. Тъй като това упражнение не включва седящи или постоянни инструкции. Така че, можете да направите каквото желаете. Но най-важното, което трябва да имате предвид, е, че трябва да седнете в много удобна позиция. Носете широки дрехи и седнете на място, където няма прекалено много шум. Къде можете да се концентрирате по-добре. И когато сте напълно лишени от каквито и да било светски напрежения или дела. След това поемете дълбоко дъх и накрая започнете тази мудра.
2. Поставете палците си в ухото близо до дупките на ухото си.
3. Затворете клепачите, като поставите показалеца върху тях.
4. Натиснете средния си пръст от двете страни на ноздрите си.
5. Натиснете устните си заедно с останалите пръсти
6. Освободете средния си пръст, но продължете да вдишвате и издишвате.

Техника на Йони Мудра:

Йони мудра има много специална техника. Това, което се случва в това, е, че когато започнете да получавате допълнителен ръб или практика над тази мудра, започвате да визуализирате чакрите на живота. Много древни йоги или практикуващи вече са казали, че са започнали да виждат живота си като движение на чакрите. Също така виждате и миналия си живот. Искам да кажа, определено ще има някои важни моменти или моменти в живота ви. Вие ги виждате. Тези житейски спомени са оставили впечатление за живота ви. Също така, след като веднъж се овладеете тази медитация на йони мудра, тогава ще можете да чуете вътрешния си глас. Всички ние имаме вътрешна съвест или вътрешен глас, но се спуска надолу поради външните влияния и натиск. Така че, йони мудра се грижи за същото.

Също така се казва, че можете да чуете звуци в тази йога поза, която също се нарича мистични звуци. Широко разпространено е мнението, че десните хора чуват звуци от дясното ухо, докато хората с лява ръка чуват звуци от лявата ръка. Също така, позицията, която се препоръчва в йони мудра, е сидхасана. Това се счита за най-добрата йога поза, за да придобиете опит и да контролирате по-ниските си отвори. Но не е чаша чай на всеки да направи сидхасана. Така че, можете да започнете с padmasana. И веднъж, когато сте готови с по-ниските отвори, можете да започнете със запечатване на горните отвори.

Ползи от Йони Мудра:

Това включва и някои ползи за здравето

  • Това е много полезно за да се отървете от стреса и депресията.
  • баланс на нервната система.
  • Винаги се отпускайте и подмладявайте ума и душата.
  • Много е полезно да се развие умственият мир.
  • Дава духовно спокойствие и мир на вашето сърце и ум.

Виж повече: Ваю Мудра за газ

Последни думи :

Концентрацията е ключът към йони мудра. Трябва да положите много усилия, за да се концентрирате и тогава само вие можете да превъзхождате в йони мудра.

Гледай видеото: Sudarshan Kriya practice. Pranayama breathing. Art of Living. WARNING! Learn properly from a teacher (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send