Красота и мода

Shankh Mudra - Как да правим стъпки и ползи

Pin
Send
Share
Send


Shankh Мудра или Seashell Мудра за щитовидната жлеза:

Индия има стара традиция и тази традиция се характеризира с редица неща. Да бъде в нашите древни култури, писания, езици или смисъл на обличане. Ние имаме вековна традиция и красива история, прикрепена към тях. Понякога тези традиции имат много важно значение, което им се приписва. Подобен е случаят с индийската лекарствена система.

По-рано хората не са имали толкова много здравословни проблеми; те бяха доста добри в здравето и благосъстоянието. По това време хората не са били толкова склонни към лекарства, че са разчитали на здравословно хранене и упражнения. В онези дни йога и мудри или ръчни жестове бяха много популярни. Известно е, че те дават дълготрайни ползи за здравето на щитовидната жлеза и болки в гърлото.

Виж повече: Вариации на Сураби Мудра

Shankh Mudra Значение, стъпки и ползи:

Днес ще обсъдим една такава много важна и значима мудра или ръчен жест, която популярно нарича Shankh Mudra или seashell mudra или sahaj shank mudra, което означава стъпки и ползи.

Значението на Shank Mudra:

Знаете ли значението на shankh? Шанк е индийско име на раковина. Така че тази мудра или жест на ръка се свързва с раковина. Всяка мудра е специална в индийската митология. Така че, нека знаем значението или значението на тази раковина или сахадж шанка мудра.

Шанк е много благоприятен символ и обект в нашата индийска култура и митология. Шанк е и обект, който се издува, когато предстои започването на всяка благоприятна дейност. Обикновено религиозна дейност или отваряне на една врата е белязана от издухването на шанка. По подобен начин шанх мудра е белязана от отварянето на добра здрава система в обичайния си рутинен живот.

Виж повече: Ползи за Шакти Мудра

Как да изпълнявам Shankh Mudra:

След като всички разбираме значението на shankh mudra, сега трябва да обсъдим как да го изпълним. Ето подробна стъпка по стъпка инструкция за това как да изпълняваме shankh мудра.

Седнете в удобна половина на лотос. Можете да седнете на лека подложка или обикновен килим. Много експерти силно препоръчва да не седят директно на пода. Това е така, защото се смята, че има някои излъчвания от пода, които няма да бъдат добри, докато практикувате някаква форма на йога или мудра.

 • Можете да седнете със затворени очи и да отворите напълно избора си, но затворените очи могат да помогнат да се концентрирате по-добре.
 • Обвийте левия си палец с пръстите на дясната си ръка.
 • Поставете пръстите на лявата си ръка на гърба на дясната си длан.
 • Постепенно докоснете палеца на дясната си ръка с разширения среден пръст на лявата си ръка.
 • Свържете двете ръце заедно, така че те да са във форма на раковина или шанка.
 • Уверете се, че ръцете ви са по-близо до нивото на гърдите. Можете да затворите очите си толкова дълго, колкото искате.
 • Бавно повтаряйте „ОМ“ в себе си. И чуйте само думата, която се повтаря вътре в себе си.

Ефекти на Shankh Mudra:

Смята се, че пръстът е палец. Така че, когато палецът е заобиколен от пръстите на другата ръка и съответно от другия палец, когато е обграден с показалец, тогава в тялото се освобождава много силен елемент от въздуха.

Виж повече: Шуня Мудра за щитовидната жлеза

Ползи за здравето на Shankh Mudra:

Тук ще обсъдим ползите от shankh mudra.

 • Известно е, че тази мудра е полезна за проблеми, свързани с гърлото “(възпалено гърло). По този начин, тя е известна като shankh щитовидната мудра.
 • Това също е известно, за да помогне на начинаещи певци, които искат да променят гласа си за по-добро.
 • Той също така помага да се отървете от заекването.
 • Той е полезен в случай на всякакъв вид слабост или паралични атаки.

Предпазни мерки и съвети в Shankh Мудра или Shank щитовидната мудра:

Хората, които имат ваата и кафа доминиращ хумор трябва да изпълняват това упражнение малко в умереност. Защото е известно, че shankh mudra увеличава и двата елемента.

Запази

Pin
Send
Share
Send