Красота и мода

8-ми месец от бременността - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Докато седеше сред приятелите и семейството си, познатите съвети и преживявания се разказват отново за трети път този месец. По-рано този месец тя отпразнува очакваното си бебе да дойде и оттогава всичко се отнася до мерките за безопасност и преразказването на миналия опит и предупреждения. Но вътре в нея, силното сърце, което бие, си спомня миналите ужасяващи още мъртви месеци на подслаждане.

По-ранните месеци бяха вихрушка от емоции с безсънните й нощи, а сутрин се чувствах гаден. Емоциите, които тя някога мислеше, че може да контролира достатъчно добре, сега започнаха да се бунтуват срещу нея и тя се оказа в неловка позиция, опитвайки се да балансира всичко. Сякаш гладът й се удвои и утрои през месеците, а после всичко беше ясно. Тя трябва да свикне с някои промени около нея, започвайки от отрязването на дамската нощ с приятелки. Първият месец беше преродена болка, признава тя. Това беше нищо повече от един труден месец до началото на следващия месец.

Какво да мислим за този 8-ми месец от бременността:

Сега в последния си месец майката признава, че притеснението, докато не успее да задържи младия си в ръката, остава с нея до края на времето. До процеса на раждане всяка майка е изпълнена с притеснения, които се променят всеки месец. Този месец всичко е за това как да го направя, когато идва действителното време? Мисълта за процеса, който тя бе изиграла мелодично в съзнанието й преди месеците, е с лек ужас. Какво ще стане, ако тя не може да изпълни акта както правилно и спретнато, ако тя размишлява.

Виж повече: 5-ти месец грижа за бременността

Фетално развитие на бебето в 8-мия месец от бременността:

В първия ден на зачеването, докато майката изпразва червата си с лице в тоалетната, сперматозоидите и яйцето се сблъскват, за да образуват бластоцист. В този момент бластоцист е бебето, което все още е в научния си термин, което е оплодена яйцеклетка на четири или пет дни. След това бластоцистът се насажда към стената на матката, плацентата и започва процеса на образуване. Този процес се нарича имплантация. От там бластоцистът се превръща в ембрион, но след това също е в извънземна неправилна форма, която все още не е готова да бъде наречена човешка структура. Едва след следващия месец ембрионът се превръща в плод и започва да придобива човешка форма.

Осмият месец е един от най-важните месеци, в които се наблюдават значителни промени в бебето. Вече бебето е преминало етап на развитие и е завършило своята структура. Сега той усъвършенства функциите си, като ги изпълнява вътре в майката, привикваща към промените, които му се случват. Майката също преминава през някои от тези промени, тъй като тялото й започва да се подготвя за предстоящото събитие. Тъй като и двете страни се подготвят за събитието, тук има някои значителни промени, които трябва да се видят този месец във вашето бебе.

Виж повече: 6 месеца грижа за бременността

Пълна структура:

Вече бебето ви е напълно оформено до ниво, където в случай на преждевременно раждане той може да оцелее дори и извън стените на матката. От короната до задника сега той се усъвършенства с малки пухкави пръсти с мека основа на ноктите. Неговата предишна тънка скелетна структура сега се е обърнала за добро, както виждате, че дебел слой се е отлагал в кожата му, правейки го тежък повече от всякога.

коса:

Косата на главата му сега става кратка и пълна и с него нараства движенията му. Неговите черти на лицето сега са усъвършенствани до най-доброто с определен нос и очи с клепачи и вежди, изработени в перфектно платно.

Движения:

Вече има определени движения, които ще се чувствате със сигурност. Това е начинът на вашето бебе да ви каже колко по-малко място има сега и че той иска да излезе възможно най-скоро. Ето защо той рита и пробива пътя си. Можете дори да почувствате, че той натиска съставките във вас, за да направи място за себе си. Освен натискане и пробиване, хълцането на бебето вече е нормално. Погледът му се подобри. Лекарят казва, че ако светне сега на корема, бебето вероятно ще отклони поглед или ще погледне към светлината. Сега той може да разпознае гласа ви и може да реагира на него с удар.

Виж повече: 7 месеца симптоми на бременност

Уморяващи моменти:

Сега вече се е поставил с главата надолу и сега е насочен към изхода. Благодарение на това мекото восъчно вещество, което го покрива и кожата му се отпуска. това сирене бяло вещество, наречено vernix caseosa, преди това е предпазвало меката кожа от околоплодната течност, но до сега той е свикнал с него и кожата му вече е съвместима и готова за външен въздух. Ето защо, лануго, които са къси меки бебешки коси на тялото на бебето, сега се изливат бавно и стабилно.

Репродуктивна система:

Ако вече знаете пола на детето си, предсказването на тази промяна и разбирането на сценария ще ви бъде по-лесно. В противен случай, просто знам, че в случай, че е момиче, сега е времето, когато нейната вагина и вулва ще се оформят най-накрая. От друга страна, ако е момче, скротумът на малката ви ще изглежда като подут, но това не е причина да се притеснявате.

Бъбреци:

Този месец ще се намали нивото на околоплодната течност, което означава, че бъбреците на детето вече официално са започнали да работят. Сега има производство на кортизол и цялата ситуация напредва през месеца, за да даде по-малко чувство на подуване на корема.

Симптомите на 8-мия месец от бременността и как да се преодолеят:

Майката също така преминава през значителен брой симптоми в тази 8-месечна бременност.

Контракции на Бракстън Хикс:

Когато тялото ви знае, че сте готови за доставка на следващия месец състояние или ситуация, наречена Braxton Хикс контракции пристигат, които много прилича на името предполага симптомите. Тези контракции са главно под формата на затягане на мускулите на корема. Това са тестови контракции, които тялото ви преминава през подготовката за трудното време. Добрата част от това е, че те са болезнени и не причиняват никакви странични ефекти. Въпреки това те предлагат дискомфорт на майката. Като такива, тези признаци не са проблем, който трябва да се притеснява. Малките болки са само предварителна подготовка, която помага на тялото ви да се подготви за фазата на доставяне. Ако все пак почувствате повече болка, трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар. Можете да облекчите ситуацията, като приложите студен компрес или гореща торба.

Спомагателни проблеми:

Същият проблем, с който се оплакахте на Вашия лекар миналия месец, вече се е размножил и станал стабилен. С това имаме предвид връщането на честото уриниране, което сме усетили през първия месец. Това е така, защото бебето продължава да оказва натиск върху пикочния мехур и с него тежи около четири до шест килограма; пикочният мехур губи пространството си за съхранение. Същото се случва с гръдната кухина и стомашните мускули, поради което се появяват лошо храносмилане, киселини и недостиг на въздух. Един прост начин да се отървете от проблема е да поемете по-малко вода и вместо това да вземете повече хранителни продукти като супа и плодови сокове. Храната и плодовите течности са танцьорки, които отнемат време, за да разрушат отделителната система. Това ще ви помогне да се отървете от честото посещение в банята.

Подуване и увеличаване на теглото:

Можете да очаквате повече от този фронт този месец. Е, не че преди това вече не беше достатъчно. Но трябва да се грижите добре за подуването на корема си, за да не отнеме стаята от бебето ви в матката. Първият начин да преодолеете подуването на корема е да знаете дали това изобщо е случай на подуване на корема или просто бум на бебето. Вие бихте искали да изядете всичко, и това само ще доведе до по-голяма тежест. Вземането на тежка храна всеки път, когато гладувате, не е правилният начин да служите на глада си. Това води до намаляване на стаята, достъпна за вашето дете, за развитието на мазнините, които получавате. Освен това, това може да доведе до киселини и газове. За да се отървете от проблема е да приемате леки закуски или плодове, или салати и ядки, за да преодолеете нуждата си от глад всеки път, когато имате нужда от.

Задух:

Проблемът с дишането възниква, когато коремът ви образува огромен корем, натискът върху белите дробове и диафрагмата се увеличава и затова отнема място. Това води до борба с задушаване и недостиг на въздух. Симптомите на задух са често срещани при бременни жени по целия свят. Но за вашата безопасност и предпазни мерки трябва да уведомите Вашия лекар за вашата ситуация. Както според лекарите, не е добър вариант дишането през устата през този период. Временно и удобно решение на такъв проблем е да запазите тъкан със себе си, която да ви помогне да избършете ноздрите си и да им помогнете да останат отворени за циркулация на въздуха за дишане. С помощта на тъкани можете да задържите едната си ноздра, докато отваряте другата. Това ще ви помогне да получите отворен нос за дишане на чист въздух. Но вие също трябва да бъдете чисти с слузта, която не трябва да се улавя в ноздрите.

Крайно замаяност:

Внезапните промени, които претърпява тялото ви, може да са по-трудни за вас. Промените в настроението ви и хормоните ще ви накарат да се почувствате надолу. Наднорменото тегло и постоянно движение в корема ще ви накарат да се чувствате уморени и неспокойни. Това може да направи времето ви по-трудно. За решение на замаяността си можете да почивате на всеки половин час. Малка дрямка или мека музика, разходка на чист въздух може да ви накара да се почувствате по-добре. Лесна работа като хобита също може да ви забавлява. Ежедневната ви работа трябва да се извършва бавно за вашата безопасност. Можете да говорите и дори да питате членовете на вашето семейство за предпазните мерки, които могат да бъдат взети от които вече са имали подобни проблеми по време на бременност

Дейности от 8-ми месец:

Този месец ще бъде повече за планирането на вашето бебе и майчинството за следващия месец. Чревните движения могат да ви накарат да отидете в банята по-често, отколкото преди. Освен това сега на този етап може да сте по-отговорна майка за бебето в корема. Хората около вас трябва да аплодират вашата сила и положителни усилия, за да ви виждат като майка. Освободете се от стреса и просто дишайте, хубаво и бавно. Не забравяйте да спите, диета и ходи.

Диета и упражнения за 8-мия месец от бременността:

Тук са диета и упражнения за 8 месеца бременна.

Диета:

1. Витамини: t

Това хранително вещество в витамините е важно в първичната фаза на бременността. Редовният прием на витамини помага най-вече за намаляване на повръщане и гадене. За здравословното хранене с витамини, зърнени храни, фъстъчено масло и ядки добре се заместват природните ресурси.

2. Желязо:

Лекарите от първа ръка дават добавки от желязо на самата първа среща. Но естествените добавки сами са по-предпочитани. Портокали, яйца, боб, броколи, картофи са добра храна по отношение на желязо.

3. Плодове:

Хранителните вещества са добре открити в плодовете. А плодовете се оказват добри по-добър начин в срока на бременността. Бидейки богати на течности и водно ниво, това ви помага да се поддържате хидратирани и влакното в плодовете прави състоянието на червата ви добро.

4. Fiber:

С висока хранителна стойност храната, богата на фибри, като авокадо, спанак, кокос и боб, помага на тялото ви да се справи добре с проблемите на червата, като поддържа храносмилателната система почистена през месеците. Освен това, тези храни също имат богато съдържание на хранителни вещества, които спомагат за борбата с болестите.

5. Зеленчуци:

Храненето не означава да се яде най-много. Преяждането няма да направи вашето бебе по-здраво, а ще му навреди. Над хранене може да доведе до подуване на корема. Яденето на зеленчуци вместо това помага на консервираните хранителни вещества.

Упражнение:

1. Упражнение за дишане:

Легнете и пребройте дъха си, докато държите всеки 5 секунди. Това спомага за успокояване на нивото на стреса и повишаване на здравето и настроението ви.

2. Упражнение на Кегел:

Упражненията от кегела помагат за релаксацията на тялото и спомагат за изграждането на сила в тазовата област. По време на бременността се доказа, че упражненията с кегел са най-добрите.

3. Усукано разтягане:

А усукване може също да бъде добро упражнение, лежи обратно на вашата страна и се опитайте да разтегнете ръката лицето на тавана на страната, противоположна на страната сте поставени. Направете го пет пъти с алтернативни направления. Това ще ви помогне да намалите напрежението в мускулите и да донесе облекчение на възпаления гръб и таз. Разтягане по време на бременност също ви дава гъвкавост и сила в краката.

4. Ходене:

Най-доброто упражнение обаче е ходенето в редовна ежедневна тренировка. Малката разходка ще направи тялото ви гъвкаво, настроение голяма промяна и външна атмосфера за ума ви.

5. Разширяване на корема:

За това упражнение седнете и кръстосайте краката си. Дайте подкрепа на гърба и корема с помощта на ръцете си за облекчаване на болката. Направете редовна практика да вдишвате с носа си и да продължите да разширявате корема си. Направете това пет пъти.

Секс по време на бременност в 8-мия месец от бременността:

С бебето по пътя всеки секс не е най-добрият вариант. Нито пък е много безопасно да се отдадете. Тъй като ще имате промени в настроението, може да искате да се включите в сексуални дейности, но продължете да мислите за други неща, за да отклоните ума си, като пазаруване за малкия си човек, или почивка, за да се отърсите от ума си ,

Съвети за преодоляване на стреса по време на 8-ми месец Бременност: t

 1. Редовните упражнения и йога ви помага да импровизирате настроението си, както и болките в организма на редовни етапи.
 2. Решете името на детето си от този месец, тъй като вече е почти време.
 3. Магазин за вашето бебе напред във времето, ако знаете неговия пол.
 4. Изчистете въздуха с всички наоколо, така че нищо незначително да ви безпокои.
 5. Направете необходимите подготовки за времето на раждане и се уверете, че с последната минута трябва да преодолеете нуждите по това време. Това също така означава, че където ще бъде бит, у дома или в болницата.

Медицински лечения и прегледи:

Има здравословни проблеми и прегледи, които трябва да имате предвид, но тъй като е осмият месец, може спокойно да се предположи, че тези трикове са подготвени за ръкава. Редовните изследвания на кръвта правят проверките на тялото ви ясни и ултразвуковите са също бог на този етап. Няколко лекарства, които да запазите до леглото, са:

 1. За киселини можете да изберете антиациди и фамотидин.
 2. За болки и болки можете да отидете за ацетаминофен. Избягвайте ибупрофен и напроксен.
 3. За алергия можете да изберете Антихистамини и Йоратидин. Избягвайте псевдофедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 4. За Кашъл е добре да имате Декстрометорфан и Гуайфенезин.
 5. За запек най-добрият вариант е Metamucil и Colace. Избягвайте слабителни и минерални масла.

Съвети и предпазни мерки:

 1. Дръжте се хидратирани, дори ако това означава повече пътувания до банята. Опитайте течно съдържание на плодовете вместо това, но се уверете, че никога не страдат от дехидратация, тъй като това може да навреди на вашето здраве и следователно на вашите малки.
 2. Вече сте в 8-мия месец от бременността. Вашето бебе може да бъде увредено от вредните ултравиолетови лъчи. За да се отървете от слънчевите лъчи, уверете се, че сте увити със слънчевия писък и с чадър.
 3. Оставете тялото си да почива на редовни интервали и нека вашата вечеря е преди два часа да си легне.
 4. Нека тялото ви е във форма, така че вашето бебе да е в добра позиция.
 5. Избягвайте нездравословна храна и нездравословни храни в диетата си, за да сте в безопасност и да раждат здрави новородени.

Бременността е опит, който променя живота и се надяваме, че можете да преминете през този месец също толкова гладко, колкото през последните 7 месеца.

Гледай видеото: Какви промени настъпват с майката и бебето в осми месец от бременността? (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send