Красота и мода

15 Известни туристически места за посещение в Кашмир

Pin
Send
Share
Send


Долината на Кашмир е богата на история, култура и природни феномени от едната страна и е политическо противоречие от другата страна. Пикантният вкус на местни кухни, различни видове чайове, преходи, престой на лодки и посещение на много светилища са благоприятни неща, които туристите биха искали да направят. Родният текстил и занаятчийството са доста известни и по този начин пазаруването тук е добро.

Красиви туристически обекти в Кашмир:

1. Джама Масджид:

Джама Масджид, разположен в Nowhatta е една от най-посещаваните джамии в Шринагар, столицата. Джамията е построена от султан Сикандар през 1400 г. сл. Хр., А по-късно е разширена от сина му Заин-ул-Абидин. Джамията има 370 дървени колони, заедно с индо-саранценовата архитектура, някои от които привличат хора тук. Петък са пълни с 1000 мюсюлмани в петък, тъй като се смята за най-святия ден за поклонение.

2. Чашмашахи:

Чашмашахи е най-малката от трите могилски градини, разположени в Кашмир. Градината се намира над Мемориалния парк Неру, а името означава Роял Пролет. От градината може да се види красивото езеро Дал, както и планините, които се намират в околността. Градините също имат много тераси и фонтани и са изградени през центъра.

Виж повече: Туристически места в Катманду

3. Езерото Нагин:

Езерото Нагин се намира на изток от долината на Кашмир. Разположено е в подножието на планината Zabarwan и езерото е сред върбови и тополови дървета. Хълмът Шанкарачария се намира на юг от езерото, а Хари Парбат - на запад. Известен е с водни ски, катери и лодки. Езерото Нага е едно от най-прекрасните места за посещение в Кашмир.

4. Национален парк Dachigam:

Национален парк Dachigam е на около 22 километра от Шринагар и се намира на площ от около 141 кв. Км. Паркът е известен със своите застрашени животни като благороден елен. Паркът се намира в дълбока долина със стръмни склонове на гората. Националният парк е различен на надморска височина от 1600 м до 4200 м, както е в планинския район. Този национален парк е едно от най-известните места в Кашмир за пътуване с приключения.

Виж повече: Туристически места в Бхопал

5. Drass:

Драс е второто най-студено място в света, което има жители. Намира се на височина 3230 метра и е на около 60 километра от Каргил. Това е малък град в средата на долината и пътеката към Ладак оттук е лесна, тъй като проходът на Zojila минава през мястото. Туристите се радват на трекинг, а долината Suru е най-известна с него.

6. Hazratbal:

Хазратбал е известен мюсюлмански храм и вярва, че косъм, запазен в светилището, е принадлежал на пророка Мохамед. Намира се в ляво от езерото Дал и е едно от най-святите места в Кашмир. Най-доброто време за посещение на този храм е между март и октомври поради благоприятното време. Хазратбал е едно от идеалните и исторически места, за да се види в Кашмир, което ще даде много спокойствие.

Виж повече: Туристически места в близост до Майсур

7. Sonamarg:

Sonamarg трябва да бъде достигнат през долината Sindh и показва различна селска атмосфера на Кашмир, която не е много често срещана. Намира се на височина от 2730 м., А името на златната поляна се дължи на планинския си фон с чисто небе. Река Синд тече през долината и понита често се наемат за обиколка на мястото. Sonamarg е един от най-красивите забележителности в Кашмир.

8. Шив Хори:

Шив Кори е пещера, която се намира в хълм и се простира на около километър. Известно е, че пещерата има естествен Шива лингъм и е на повече от 100 години. Туристите се впечатляват от издълбания таван на Шешнаг в пещерата.

9. Khanqah-e-Moula:

Хана-е-Мола е една от най-старите мюсюлмански светилища в Кашмир. Светилището е построено от султан Сикандар и е изрязано красиво отвътре. Изработен е в чест на мюсюлманския проповедник Мир Сиед Али Хамдани.

10. Шринагар:

Шринагар е ръцете на едно от най-красивите места в цяла Индия, да не говорим за Кашмир. Докато сте в Шринагар, можете да се отдадете на множество дейности, които варират от преходи, наблюдение на птици, разходка с лодка или водни ски. Това е популярна дестинация за меден месец в Индия. Въпреки че мястото може да бъде посещавано през цялата година, снегът, който се случва между декември и януари, придава специално спокойствие и красота на това прекрасно място. Той е един от най-естествените и известни туристически места за посещение в Кашмир.

11. Лех:

Ако посещавате Кашмир през лятото и мислите за местата за посещение в Кашмир, тогава Лех е мястото за вас. Високите планини и езера предлагат спираща дъха гледка към живописните пейзажи. Красотата на Лех хипнотизира всички, които го посещават. Също така е чудесно място за тези, които обичат планинско колоездене и трекинг. Отдаването на тези дейности ще ви даде цял живот спомени и много истории, за които да разкажете на внуците си. Въпреки това, ако искате да отидете в Лех за планинско колоездене, лятото е времето за вас, защото след ноември много от пистите са затворени поради силен снеговалеж.

12. Kupwara:

Купвара е известен още като "короната на Кашмир". Красивите зелени ливади, планините и блестящите ясни потоци превръщат Купвара в едно от най-добрите места за посещение в Кашмир. Благодарение на живописния си пейзаж, това място трябва да бъде посетено, ако планирате да пътувате до Кашмир. Купвара е пример за красотата на Кашмир по начин, по-голям от един. Шейх Баба Бехрам, долината Лолаб и храмът на Камар Реши Сахиб са малко от местата, където трябва да отидете.

13. Кату:

Ако някога сте били привлечени от суфизма и имате склонност към него, Катуа е мястото за вас. Катуа е известен и като град Суфии. Той изобразява красивата история на миналото на Кашмир и е едно от най-красивите места в Кашмир. Трябва да го посетите, ако сте любител на историята и не пропускате крепостта Jasrota. Катуа предлага спокойна и спокойна атмосфера за всички, които посещават.

14. Kargil:

Това е град, който не може лесно да бъде забравен. Дори и днес споменаването на Каргил вдига тръпки на бодлите на всеки индиец, живял по време на войната. Този град трябва да бъде посетен, защото заема специално място в чувствата на всеки индийски гражданин. Това е едно от туристическите места на Кашмир заради многото емоции, които може да предложи. За много хора този град носи живи спомени от отдавна и ги прави горди от индийската си националност. Докато сте в Каргил, можете да отидете на алпинизъм или преходи в близката долина Suru. Други интересни места са Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Пахалгам:

В този малък град, сгушен в планините, свежестта е претоварена. Има много спокойствие и спокойствие за всички, които посещават. Пахалгам е чудесно място за почивка, медитация и връзка с природата. Разположен далеч от състезанието с плъхове на оживения градски живот, Pahalgam ще ви накара да забравите за притесненията и стреса си по време на престоя си там. Този малък град е известен с огромния си участък от иглолистна гора. Зимният сезон, който започва от края на октомври, е може би най-подходящото време за посещение на този град, защото снегът придава допълнителна красота на мястото. Докато посещавате Пахалгам, можете да се отдадете на разнообразие от развлечения като каране на кану и конна езда. Близките и интересни места включват Betab и долината Aru.

Обичаше ли да четеш за тези места? Сега отидете на дълго пътуване и туристически места за посещение в Кашмир със семейството и приятелите си! Влюбени в живописна красота на всички тези места и не забравяйте да вземете много снимки!

Гледай видеото: Люди без цивилизации (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send