Красота и мода

15 Удивителни туристически места за посещение в Манали

Pin
Send
Share
Send


Манали, в Химачал Прадеш, е популярен хълм, сгушен в долината на река Беас. Той е част от област Кулу и има умерено население. Всяка година се посещава от десетки туристи, които чувстват необходимостта да прекарат известно време сред хълмовете, за да се възстановят и просто да се отпуснат. Известният проход Каракорум се намира в непосредствена близост до този град.

Красиви туристически обекти в Манали:

Ето няколко от най-добрите и известни туристически места за посещение в Манали, които ще ви дадат определено прекрасно време за цялото си пътуване.

1. Chandratal Lake:

Chandratal езеро, известен още като Beas kund, е място с голямо историческо значение. Смята се, че великият мъдрец Вяса е пребивавал близо до това езеро, което е началото на свещената река Беас и е приемал ежедневната си баня във водите на този кунд. Много туристи идват чак до Манали, само за да се къпят във водите на това езеро.

2. Проход Чандракани:

Този проход се използва предимно за трекинг. Най-доброто време за посещение е от май до октомври. След октомври тя става малко студена за обикновените хора. Преминаването предлага панорамна гледка към околните планини. Той свързва долината Малана с долината Кулу. Много туристи пребивават в Манали по пътеката през прохода до малкото село Малана.

Виж повече: Места, които можете да видите в Катманду

3. Язовир Пандо:

Хидро-електрически язовир с електрогенератор, построен на река Беас, язовир Пандо е един от най-красивите съоръжения, създадени тук. Язовирът се управлява от Управителния съвет на Bhakra Beas и се издига на височина от 76 километра над морското равнище. Макар и не точно в Манали, този язовир се намира на пътя от Кулу до Манали. Този язовир е едно от най-красивите туристически места за посещение в Манали, което може да забавлява с музикалния си плаващ звук.

4. Проход Rohtang:

Проходът Рохтанг е един от най-известните проходи в планините на Хималаите. Нито един турист, посещаващ Манали, не пропуска този пропуск! Този път, свързващ Кулу със съседните долини, е отлично място за пикник. Този проход понякога е покрит със сняг дори през лятото! Невероятните гледки, които от снежни върхове, които преживявате, стоят тук, ще ви оставят да се задъхвате, понякога буквално. това е едно от най-добрите места за посещение в Манали.

Виж повече: Места за посещение в Бхопал

5. Долината на Соланг или Снежна точка:

Долината Соланг се намира в близост до Манали, между село Соланг и Beas kund. Долината привлича туристи поради различни причини. За няколко религиозни туристи долината е важна заради храма на Господа Шива, който е дом, за други авантюристи, забавлението на долината, защото предлага отлични приключенски дейности като парашутизъм, кънки / ски, зорбинг и парапланеризъм!

6. Мол:

Mall road е най-случващото се място в Manali. Това е типичен претъпкан базар, където можете да си починете и да пазарувате за сувенири! Огромните, наклонени пътеки, наклонени от двете страни на сергии, представляват колоритна картина. Обаче в магазините има много договаряне, така че не се откъсвайте! Но дори и без преговарянето, можете да си купите няколко евтини плетени дрехи като вълнени шапки, ръкавици, панталони и т.н.

Виж повече: Места за разглеждане в Кашмир

7. Великият хималайски национален парк:

Големият хималайски национален парк или парк Jawaharlal Nehru, къщи някои много редки видове диви животни. Околните планини дават на парка грандиозна природна забележителност, която допринася за половината от примамката. Паркът има къси водопади и потоци и езера и няколко различни животни, които живеят в естествената си среда. Това е едно от най-добрите туристически места в Манали за посещение, което може да даде голямо преживяване.

8. Храмът на Бийли Махадев:

Храмът Bijli Mahadev е посветен на бог Шива и е разположен на висок хълм. Това позволява на храма да предлага великолепна гледка към околните пейзажи. Докато дълбоките капки по протежение на неговите пътища карат някои туристи да се замайват, това оставя другия да си поеме дъх.

9. Вашите бани:

Vashisht е малко място, разположено на брега на река Рави. Това място е известно с многобройните си природни извори. Туристите, които посещават Манали, почти винаги пътуват до Вашиш, за да се къпят във водите на тези „кунди“. Това е още едно от най-посещаваните туристически места в Манали, което ще ви направи щастливи през целия ден.

10. Храмът Хидимба Деви:

Храмът Хадимба Деви е разположен на върха на хълм, който е заобиколен от кедрови гори и е построен през 1553 г. Той е направен в памет на Раксаса Хидимба, съпруга на Бхима, една от Пандавите. Тя е построена върху огромна скала, която е била почитана като образ на божество. Той има удивителен дизайн, включващ издълбани дървени врати, три квадратни покрива, покрити с дървени плочки и четвърти месингов конусовиден покрив. Удивително място за посещение и грижа за красотата на древната индийска архитектура. На няколко километра се намира друг храм, посветен на Гхатоткач, син на Бхима и Хидимба, който също трябва да бъде посетен веднъж, за да се наслади на това красиво религиозно място.

11. Водопади Джогини:

Едно от най-красивите места за посещение в Кулу Манали е водопадът Джогини. Този красив водопад е разположен в близост до Jogini Devi Mandir, в село Vashisht. Това е водопад с поток, който се спуска към река Беас в долината Кулу. Това е свещено място в името на богинята Джогини. Това е красиво и спокойно село, което трябва да бъде посетено поне веднъж, за да се грижи за красотата на това свещено място. Ако имате глад за приключението, тогава това място трябва да посетите, тъй като можете да направите преходи и други дейности, които ще ви помогнат да се насладите на сърцето си. Той трябва да бъде посещение за любителите на природата и фото фанатиците.

12. Неру Кунд:

Едно от най-популярните туристически места в Манали е Неру Кунд, разположен на 5 км от Националната магистрала до Лех, в Кулу. Това място е подходящо за любителите на природата и за любителите на фотографията. Това място е кръстено на първия премиер на Индия, т.е. Джавахарлал Неру. Това място е пълно с хора, които имат огромна любов към естествената красота. Това е естествен извор, който произхожда от езерото Бригу, което се намира високо в планините. Както подсказва името, се смята, че Джавахарлал Неру е използвал за пиене на вода от този естествен извор, когато е имал престой на това място. Заобиколен от зеленина, това красиво място Nehru Kund е едно от най-добрите забележителности в Манали.

13. Дворецът Султанпур:

Това е едно от красивите места за посещение в Манали. Той съдържа красиви миниатюрни картини, които са направени в прекрасна смесица от стил Pahari и Colonial, които се основават на различни теми. Тези картини изобразяват селските среди на местните жители на Кулу и Манали. По-рано този дворец е известен като Rupi Palace, който е унищожен при земетресение. По-късно той е бил реконструиран с помощта на останките и след това е наречен дворец Султанпур. Това е задължително посещение за хората, които обичат да се възхищават на красотата на древна Индия и картини.

14. Manikaran Gurudwara:

Manikaran е красиво място, разположено в долината Парвати на река Парвати в Кулу. Той е красив център за поклонение и привлича много хиндуисти и сикхи. Красив Gurudwara присъства в Manikaran, които трябва да бъдат посетени поне веднъж. Това е фантастична комбинация от мир и красота. Горещият извор, храната на прасад и престоя на такова красиво и спокойно място трябва да изискват едно добро преживяване. Водата от горещия извор се смята за благоприятна и се смята, че притежава лечебни сили и други лечебни свойства. Това е наистина страхотно място за спокойствие и душа, тъй като е наистина красиво и се намира на хубаво място. Ако посетите Кулу Манали, трябва да платите поне едно посещение на това красиво място.

15. Gulaba:

Това е красиво място, разположено в близост до Rohtang Pass Road в Манали. Това е чудесно място за разглеждане на забележителности и е особено изумително за любителите на природата. Докато посещавате тази красива станция на хълма, едно от най-добрите места, които трябва да посетите, е Gulaba и съкровището на това красиво място заради неговата величественост и спокойствие. Това живописно място е добро облекчение за очите и е обожавано от примамливата си естествена красота и магическа аура. Пътят към Гулаба се отваря само през лятото. Гледката към красивите снежни планини, красивата река Беас и малките тревни съобщества придават на района допълнителна красота и чар. Това място е кръстено на името на Раджа Гулаб Сингх от Кашмир, който използвал лагерите си в това красиво място. Това е невероятно живописно място за посещение веднъж в Манали.

Това бяха едни от най-добрите неща в Манали и най-доброто време за посещение на Манали е през годината, с изключение на месеците Мусон. Манали е не по-малко от рай за пътниците. Ако обичате да се скитат, Manali трябва да е в списъка ви за посещение (P.S. To- visit SOON list!). Забавлявайте се и се наслаждавайте на красотата на Манали.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Гледай видеото: Топ 10 най-популярни туристически дестинации (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send