Здраве

Топ 20 общи симптоми и причини за диария

Pin
Send
Share
Send


Когато баба ти говори за дните си от детството си, често би могла да спомене някои общи заболявания, източникът и лечението им, в този момент от времето, неизвестен и мистичен. Сред тези различни болести, разказани от баба ви, трябва да сте забелязали, че тя говори за състояние, наречено диария.

Това, което някога се е смятало за мистично и смъртоносно, сега има подходящо заболяване, но не е било така през тези времена. Хората, които не знаят причините, бяха безнадеждни. Лекарите в отчаян опит да намерят лечение за него са загубили живота си в експерименти. С провеждането на нови изследвания бяха направени нови проучвания и сега диарията лесно може да бъде лекувана с подходящо лечение в подходящото време.

Преди да влезем в диария, кажете ни какво е това. Често имаме един от онези дни в годината, когато банята ви е единственият ви приятел. Честото пътуване до банята, съставено с течаща вода като червата, е това, което в медицински план наричаме диария. Често принуждавайки посещението си за около седмица, това обикновено не е сериозен вид, но присъствието му ще се подиграва с ежедневието ви, тъй като всичко, което се случва, е постоянната необходимост да се разсее червата, които са изключително воднисти в последователността.

Думата „диария“ е взета от късната латински дума „диария“, която означава „dia“ и поток за „рео“. Подобно на много други болести, те могат да имат две отделни естества. Острата диария, която е състояние на бързо действие, при което последствията се усещат незабавно, което може да бъде толкова смъртоносно, колкото смъртта поради неправилна грижа или лечение.

Те остават за една седмица и са най-често срещани в развиващите се страни, тъй като твърдят, че засягат най-вече децата, които ги лишават от живота си. Хроничният вид е по-дълготраен и бавен напредък. Техните действия се разкриват на много по-късен етап.

Лекарите категоризират диария на три части. Осмотичната диария, при която е забелязано, че вещество, вместо желиране в тялото, черпи вода от тялото ни и я добавя към нашето черво. Веществото се описва като заместител на бял захар, известен като сорбитол, който добавя вода към фекалиите.

Следващият вид е ексудативната диария, която се дължи главно на колит или възпаление на червата, където кръвта и гной се отделят през втечнения стол. Секреторната диария е третият вид, при който самото тяло изхвърля водата от тялото ни през червата, въпреки че не се предполага. Някои от често срещаните причини и симптоми, свързани с диария, могат да бъдат посочени по-долу:

Причини и симптоми на диария: t

Причини за диария:

1. Силни медикаменти:

Постоянното използване на лекарства, особено на антибиотици, може да е причината, поради която тялото ви е силно неизправно и отхвърля постоянната медицинска помощ. Предписаните антибиотици, ако е необходимо, са необходимост да се консумират за по-добро здраве, но твърде много от тях могат да предизвикат обратни реакции.

2. Начин на живот:

Алкохолът е духовна форма на течност, която не е съвместима с нашето тяло. Обаче тялото ни има силен имунитет и сила, за да издържа често на нередности. Веднъж вече изложени на неравномерност, човек трябва да даде на тялото известно време да се регенерира. Консумацията на твърде много алкохол във всеки един ден може да е причината, поради която тялото ви ги изхвърля през канала на червата.

3. Бактериална:

Това са видовете бактерии, които са най-често срещани в характеристиката, а може би и най-честата причина за появата му. Основните източници за това са бактериите, намиращи се в замърсена или замърсена храна и вода, които поради незнание могат да бъдат консумирани от организма. Обичайните бактерии, отговорни за това, са салмонела, кампилобактер, шигела и др.

4. Вирусни:

Подобно на бактериалните, вирусните причини могат да доведат до поява на диария. Вирусните типове, които са отговорни, са предимно норовирус или ротавирус. Това състояние е известно и лесно се разпространява.

5. Прекомерен кофеин:

Това вероятно е причина, която е под вашия контрол. Обикновено консумацията на твърде много кофеин на ден може да бъде източник на диария веднъж месечно. Това предизвиква безвредните симптоми на диария, но дори и тогава, с твърде много кофеин във вашата система, може да се стигне до сериозен проблем.

6. Предишна инфекция на червата:

Понякога се появява диария, дължаща се на съществуваща инфекция на червата. Има моменти, когато човек ще бъде заразен с някои от най-честите симптоми на чернодробна инфекция и те могат да доведат до диария. Така че, препоръчва се, ако имате инфекция на червата, след това се отървете от това първо или може да бъде една от причините за диария.

Виж повече: Симптоми на грип

7. Алкохол:

Твърде много алкохол се казва, че е един от основните причини за диария от упражнения и лекари. Човек, който е пристрастен към алкохола, има по-голям шанс да понижи симптомите на диария в сравнение с човек, който приема няколко питиета месечно. Човек не трябва да спира да пие постоянно, но те със сигурност ще трябва да намаляват количеството или броя на напитките, които имат ежедневно.

8. Алергия към храните:

Ако сте алергични към храна или някакъв вид плодове, тогава има шанс да бъдете заразени или засегнати с различни симптоми на диария. Има моменти, когато човек не може наистина да идентифицира или да разбере коя храна ще се окаже вредна за него или нея. Това са времената, когато човекът ще се спуска с диария. Следователно хранителната алергия е една от най-честите причини за диария.

9. Апендицит:

Апендицитът е болката в апендикса, причинена от някакъв вътрешен проблем. Човек ще се сблъска с болки в апендикса, ако те имат слабо приложение или ако има някаква инфекция в апендикса, която може да е била предадена по време на раждането.

10. Проблеми с червата:

Човек може да страда от диария, ако има някакви проблеми с червата. Да предположим, ако този човек има някакви щети, причинени на лигавицата на червата, тогава има вероятност той или тя да страдат от диария. Диарията е само на крачка, ако на червата е причинена вреда.

Обичайните симптоми на диария:

1. Дехидратация:

С изтичането на тялото от тялото ви по-бързо, отколкото трябва, съдържанието на вода в тялото ви спада до нива под първоначалното. Нашето тяло се нуждае от достатъчно количество вода и когато усеща недостиг на вода, дехидратацията започва да се прилага. Изсушаването на устата и гърлото е често срещан пример. След като пием вода, водата се извинява чрез движението на червата, което отново предизвиква състоянието на дехидратация.

Виж повече: Причини за възникване на колит

2. Треска и умора:

Заедно с изтичането на вода през червата, друг основен симптом на диария е треска и болест. Това може да е от лек характер, ако състоянието е често и не е тежко. С тежестта на състоянието, което повишава температурата, може да се получи грозен обрат с втрисане и червена гореща температура. С треска тялото губи способността си да функционира толкова силно, колкото би трябвало и това е мястото, където започва умората.

3. Загуба на апетит:

Основната причина, поради която човек може да иска да избягва храната в момента, е поради намаляващия им апетит. Червата вътре в тялото в момента няма прегради, което означава, че тялото напълно се изпразва от остатъците от храната и водата. Треската и умората ни карат да отслабваме апетита.

4. Болка в корема:

Това обаче е мека лека болка в краищата на долната част на корема, което предполага, че нещо не е наред с движенията на червата. това може дори понякога да бъде демонстрирано под формата на подуване на корема.

5. Главоболие:

Не знаете за това? Дон, не се притеснявайте, много хора не го правят. Това е един от най-неизвестните симптоми на диария. Човек може да страда от силно главоболие по време на фазата на диария. Това е доста естествено и може да се случи на почти всеки.

6. Повръщане:

Друга група популярни симптоми на диария включва повръщане. Човек ще се сблъска с проблеми с повръщане по времето, когато страдат от диария. Повръщането по време на диария е доста често срещано явление и човек трябва да се изправи пред проблеми с гадене и повръщане. Това е един от най-забележимите симптоми на диария.

Виж повече: Симптоми на епилепсия

7. Неправилно уриниране:

Ще има неправилен поток на урина, когато човек страда от диария. Проблемите с уринирането са един от най-естествените симптоми на диария. Има моменти, когато човек ще спре да уринира рядко.

8. Лоши изгледи:

Това означава, че човек ще изглежда изключително болен и неразбираем. Ако човек страда от диария, тогава той или тя ще изглеждат зле и болни. Това е един от най-забележимите симптоми на диария.

9. Студени крака и ръце:

Ръцете и краката ви ще се охладят, ако има неправилно функциониране на имунната система. Ръцете и краката на човек ще бъдат студени през целия ден и могат да продължат повече от един ден. Това е вероятен признак за диария.

10. Петна кожа:

Меката или бледа кожа е симптом на диария. По-скоро може да се каже, че е един от най-зрителните симптоми на диария. Там не е козметичен продукт, който може да реши този проблем. Все още ще трябва да се доверяват на лекарите и лекарствата за този процес. Това е доста често срещано явление и може да се случи както на жените, така и на мъжете.

Гледай видеото: Дефицит на витамин Б12. Моите симптоми (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send