Красота и мода

Топ 20 причини и симптоми на херпес трябва да знаете

Pin
Send
Share
Send


Херпесът е добре известно трансферно заболяване, което обикновено се разглежда като инфекция, която се появява, когато човек влезе в контакт с друго лице, което вече има заболяване. Заболяването не трябва да се предава от директен физически контакт. Използването на може би обществена тоалетна, където херпес пациент може да е използвал преди, херпес може да бъде предаден по всяко време чрез физически или сексуален контакт.

Сексуалният контакт е друг начин, по който херпесът може да бъде предаден, тъй като е инфекция и има много медиуми, чрез които може да се пренесе инфекция. Съществуват два вида заболяване hsv1, което е по-проста част от заболяването, но може да бъде прехвърлено чрез контакт с кожата към кожата. В този случай децата могат да бъдат засегнати може би от целувка или хранене от същата купа или чиния.

Втората част на болестта се нарича hsv2, която е по-смъртоносна. Това заболяване е минало чрез сексуални взаимодействия и ще продължи да предава на всеки човек, с когото имате сексуален контакт, докато страдате от това заболяване. На този етап е необходимо медицинско лечение. Въпреки, че болестта е доста нецензурна, тъй като оставя кипи като инфекции в главно долните области на тялото.

Симптоми и причини за херпес:

Виж повече: Причини за възникване на газ в стомаха

Причини за херпес:

Често има някои причини, поради които получаваме херпес, някои от тези причини са по-долу.

1. Физически контакт:

Физическият контакт с човек, който вече има херпес, ще ви накара да получите болестта. Физическият контакт със заразената област на тялото на друг човек ще доведе до прехвърляне на инфекцията върху кожата, което ще доведе до запазване на заболяването. Ако не се лекува херпес може да продължи да се разпадне кожата ви причинява червени кипи да изригне на кожата ви. Тези циреи могат да причинят болка и сърбеж по това време.

2. Недоброволен контакт:

Когато ядете от една и съща чиния като пациент с херпес или използвате тоалетна след пациент с херпес, тогава има 99% шанс сами да запазите болестта. Както споменахме по-рано херпесът е инфекция и следователно херпес като всички други инфекции може да бъде прехвърлен чрез физически контакт и също така се носи от вода. Ако част от заразената област на заразено лице докосне седалката на тоалетната или ако инфекцията се прехвърли върху кранчето, инфекцията остава на тези среди. Когато използвате тоалетната, тя се пренася върху кожата ви.

3. Сексуален контакт:

Обикновено това се случва само с хора, които страдат от по-напредналата версия на херпес, известна също като hsv2. Hsv2 засяга вашите репродуктивни органи, поради което по време на сексуален акт това заболяване може да се прехвърли от един човек на друг. Това, както и много други болести, предавани по полов път, може да бъде болка, за която се грижи, което обикновено води до месеци на лечение. Ето защо, ако откриете, че има възпалени зони, които изригват по тялото, тогава веднага се проверявайте, за да си спестите болката.

4. Стрес:

Стресът е един от основните симптоми на херпес. Прекомерният стрес може да предизвика растеж на тази инфекциозна болест и можете да го разпространите и към други хора. Има много техники за борба със стреса. Всички тези симптоми, обсъдени по-горе, са напълно различни от този. Стресът е един от най-често срещаните проблеми на работещия индивид. Ние се справяме със стреса почти всеки ден. Но не позволявайте стрес контрол. Борба с някои естествени средства като йога, сън и т.н. Има някои, които помагат да се определи стрес въпроси, както добре.

5. Алкохол:

Ако се образовате за причините за херпеса, тогава трябва да знаете едно нещо, което прекомерният алкохол може да предизвика появата на херпес. Човек, който е пристрастен към алкохола, има голям шанс да се сблъска с различните симптоми на херпес в сравнение с човек, който не консумира алкохол като предишния.

6. Да бъдеш жена:

Женските видове са най-често срещаните видове, които се заразяват с херпес. Жените, които съдържат този вирус основно и затова много от жените получават херпес от сексуален контакт (обсъдени по-рано). Тя е много често срещана и не може да бъде пренебрегвана. Мъжете обикновено не носят тази инфекция. Жените получават тази вирусна инфекция чрез наследство или по някаква друга причина, като например живеене в нехигиенична среда или хранене на мръсни места. Това е една от основните причини за херпес. Хората обикновено не са наясно с тази конкретна причина. Не е нужно да се държите на разстояние от момичетата. Ако имате късмет, тя ще живее здравословен и чист живот, свободен от всякакъв вид инфекция. Това е всичко, което можеш да пожелаеш като човек.

7. Слаба система за имунитет:

Тук е друга неизвестна причина, която е една от най-важните причини за херпес. Хората не знаят, че слабата имунна система може да привлече херпес вируса и може да се заразите с него и симптомите на херпес ще започнат да се появяват. За подходяща имунна система ще трябва да поддържате здравословна диета, упражнения, да правите и т.н., както и всички други неща, които ви препоръчваме да направите, за да останете годни. Човек не може просто да пренебрегне тази причина за херпес. Ако хората са наясно с това, те сами могат да спрат да се разпространяват.

8. Наследственост:

Това е още една причина за херпес. Ако майката има херпес, тя може да зарази детето си с този инфекциозен вирус. Накратко, тя може да предаде инфекциозния херпес на децата си. Това е една от най-честите причини за херпес. Детето ще продължи да обикаля, разпространявайки вируса чрез всякакъв вид контакт, било то сексуален или доброволен. Един от начините за избягване на херпес е първо да накараш майката и да вземе подходящи мерки, така че децата да не се заразят с това заболяване.

9. Пренебрегване на симптомите:

Има много хора, които преживяват симптомите на херпес доста по-рано, макар че те не поемат инициативата да ги проверят и това е една от основните причини за херпес, тъй като те могат допълнително да разпространят вируса. Симптоми като инфекция в аналния регион и мехури в устата са някои от общите симптоми на херпес. Въпреки, че хората знаят за това, има няколко небрежни жертви, които не ги проверяват и това се нарича игнориране на симптомите. Според проучвания е доказано, че поради такива хора разпространението на вируса става все по-често.

10. Слаби нервни клетки:

Ако индивидът има слаби нервни клетки, той или тя ще бъдат заразени с херпес доста лесно. Херпес вирусът ще пътува до нервните клетки след първоначалното влизане в тялото. Освен това, тези вируси могат да направят нервните клетки спящи. Няма подходящо лечение за херпес. Той живее с вас и умира с вас. Същият вирус може да причини много вътрешни увреждания, когато се активира с помощта на стрес и подобни дейности. Вирусът пътува обратно, следвайки същите нервни клетки, причиняващи мехури.

Виж повече: Причини за бъбречни камъни

Симптоми на херпес:

Понякога има някои признаци и симптоми, които ви помагат да разберете, ако получавате херпес, някои от тях са включени по-долу за вас.

1. Възпалена кожа:

Херпес обикновено причинява възпалена кожа в долната част на тялото, която включва слабините, бедрата, задните части и понякога горната част на тялото, която включва ръцете, ръцете и лицето. Една проста целувка може да пренесе херпес, тъй като дори и слюнката на заразения човек е заразна.

2. Кипва:

Внезапното изригване на циреи върху тялото ви, които причиняват сърбеж и болка, са признаци на херпес и следователно могат да бъдат ранни признаци на заболяването. Първоначалните циреи могат да започнат като малки пъпки, които сърбят. Това може да се случи по лицето, краката, слабините и бавно с течение на времето се разпространява по кожата, тъй като инфекцията се разпространява. Това заболяване е изключително грозно, тъй като се разпространява по области като устата, което причинява никаква инфекция, която причинява болка в устата.

3. Треска:

Треска е още един симптом за получаване на напреднал стадий на херпес. Това е, когато херпес се движи от кожата ви и започва да засяга нервните клетки. Тук херпесът започва да действа опасно. Тя засяга нервите и предизвиква реакции в организма. Първата реакция е треска. Това е мястото, където температурата на тялото се увеличава до ниво, където човек започва да се чувства гадене и умора.

4. Мехури с треска:

Заедно с кипенето температурата ще предизвика мехури. С треска блистери ще дойде да се разбере в този момент страдате от тежка версия на херпес и се нуждаете от медицинско лечение веднага. Студената кърпа може да помогне да се запази треската, но тъй като тази инфекция засяга нервните клетки, нищо не може да го спре, освен антибиотиците.

Виж повече: Какви са симптомите на жълтеницата

5. Генитални увреждания:

Гениталните лезии също са признаци на херпес. Лезиите са порязвания или ожулвания по гениталиите, които от време на време избледняват. Това изтръпване е началото на разпространението на херпесната инфекция. Гениталните лезии обикновено са причинени от сексуален контакт с заразен човек. гениталните лезии могат да сърбят, а във времето могат да се разпространят по слабините и краката, тъй като болестта е предимно инфекция.

6. Рани на устата:

Язви или рани в устата също са признак за получаване на херпес, херпес причинява рани по цялото тяло и тъй като устата е отвор, затова херпесът може да се прехвърли през слюнката поради може би целувка. Раните в устата са изключително болезнени и могат да продължат месеци, ако не се лекуват. Това е така, защото по време на деня прахът от вашите околности запазва раните отворени поради бактерии. Тази бактерия причинява инфекцията да се разпространява с течение на времето върху устата ви, а понякога и до брадичката ви. Няма друг начин да го лекувате на този етап без експертна медицинска помощ. Херпесът може да ви остави в леглото да ядете много месеци.

7. Тежък грип:

Това е един от най-честите симптоми на херпес. Човек може лесно да хване дим, ако те са заразени с херпес вирус. Това не означава случайна треска. Човек може да се чувства много болен, след като е заразен с вируса. Много хора, заразени с вируса на херпес, са изпитали този симптом. През това време ще трябва да внимавате сами, за да се предпазите от тежкия грип. Трябва да се вземат подходящи мерки, за да се отървете от грипа възможно най-бързо.

8. Болезнено уриниране:

Преживяването на голяма болка по време на уриниране не винаги трябва да бъде въпрос на простатна жлеза. Може да бъде херпес, причиняващ болката. Хората, които носят вируса, могат да изпитат непоносима болка по време на уриниране. Това се случва с почти всички херпесно инфектирани пациенти.

9. Подуване на очите:

Зачервяване и случайно подуване е симптом на херпес, който много хора пренебрегват. Това се случва и при децата, и при възрастните. Постепенното разпространение на този вирус в организма може също да доведе до замъглено виждане и някои основни проблеми на зрението. Може да се каже, че херпесът ще ви направи временно сляп. По този начин, докато сте заразени с херпес, опитайте да обръщате специално внимание на очите си. Не използвайте мръсни ръце за триене на сърбежните очи. Сърбещото чувство е доста естествено и един от най-важните симптоми на херпес, който трябва да се има предвид. Някои могат да го объркат с ефектите на климатичните промени върху очите.

10. Главоболие:

Това е още един популярен симптом на херпес. Хората, заразени с вируса на херпес, могат да страдат от тежки главоболия.

Херпесът се нуждае от внимателна медицинска помощ, за да се лекува и да се отърве ефективно от това заболяване.

Гледай видеото: Топ 5 полезни причини, защо трябва да уринираме под душа! (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send