Красота и мода

9 Духовни индуски ранголи в индийската култура

Pin
Send
Share
Send


Няма по-добър начин да празнувате фестивали, отколкото с яркост, цвят и щастие. Ранголи е нещо, което има всичко и следователно става основна част от индийските празници. Най-популярните и лесни за изработване проекти за всички поводи като пуджи или религиозни празници са изложени в тази статия, всяка от които е длъжна да разкъса ума ви.

Красиви дизайни на Ранголи за индуизма:

1. Цветен ранголи:

Това е най-често избраният план за Ранголис заради уникалната му гъвкавост. Моделът може да включва едно цвете в центъра и много малки, които го заобикалят. Или може да включва сложна мрежа от цветя, чиито цветове са разнообразни и впечатляващи. Така или иначе, това се случва да бъде популярно във всички части на Индия сред индусите, които са силно любители на флоралните мотиви.

2. Дия Ранголи Дизайн за Pujas:

Тук е изключителният ранголи за празнуване на нощите Дивали. Екстравагантна и сочеща към символа на светлината, дия на пода за Дивали ранголи е страхотна идея. За да го направите, оставете центъра на сцената на дията, докато украсявате околността с яркочервени или оранжеви цветове. Можете да направите цветя или геометрични модели, за да му придадете естествено настроение.

Виж повече: Ранголи Специална Дивали

3. Паун спасява деня:

Ранголите могат да бъдат бели или зелени, двата цвята на пауна. Въпреки това, за да стане по-колоритен залепване към зелено би било по-добра идея. Започнете, като направите лицето на пауна и след това завършете с подробности за перата му.

4. Червен и бял дизайн на Ранголи:

За разлика от предишните цветни, този ранголов мотив е доста прост и използва само два цвята. Това може да бъде много традиционен раголи за семейства, които не вярват в прекалените декорации.

5. Детайлен дизайн на Ранголи:

Петият от хиндуисткия ранголис е шедьовър и отнема вкъщи наградата за най-доброто в този списък. От портрета на боговете на поклонението до сложните дизайни за декорацията на коридорите има много начини да се осъществи този ранголи - единствената същност, която е обща за всички, е вниманието, отделено на детайлите.

Виж повече: Фестивал Rangoli Designs

6. Дизайнът на Ганеша Ранголи:

Голяма част от индуски Rangolis е поета от нашия любим Бог Господ Ганеша. Всяка година лакът на индианците го прави с ръце като раголис и му се покланя с преданост. Направете груб план как изглежда Господ Ганеша и след това попълнете вътре с ярки цветове, обикновено зелени, ако правите листен.

7. Дизайнът на точките Rangoli:

Това е съблазнителен мотив, но отнема много време за проектиране, тъй като всяка структура е съставена от многобройни точки, които съставляват дизайна на ранголите.

8. Новата година Ранголи Дизайн:

Нови години се празнуват в различни държави според тяхната регионална култура, поради което тази ранголи е известна сред всички индуси по свой собствен тип като бенгалски, пенджабски или Marwari Нова година.

Виж повече: Най-новият дизайн на Rangoli

9. Циркулярът Холи Ранголи:

Нищо по-добро от празнуването на фестивала на цветовете с ярък кръгъл раголи, който има всички цветове, изложени отделно по кръгъл път.

Може да се предположи, че в края на краищата, вие сте взели решение, върху което дизайнът и моделът са подходящи за вашия стил и вкус. Така че за следващия фестивал, пригответе се с оформлението и изненадайте всички с майсторската си работа.

Pin
Send
Share
Send