Красота и мода

12 известни храмове в Калкута с подробности

Pin
Send
Share
Send


Калкута, неразделна част от Западна Бенгалия, е град на метрополитена, град на модернизацията, рано сутринта вермилионовото небе, разположено срещу коритото на реката, шумотевица и суматохата на всекидневния живот, опитвайки се да заработи трудно в този оживен град. Колката е оживен град, изграден от културни истории, държани върху последните останки, град на ентусиасти на изкуството, които рисуват ежедневната си борба чрез блъскащия се градски живот.

Всъщност, самото име на Колката произлиза от думата калигат, която е била за богинята Кали. Той също е дом на една от 51-те Шактипетама на Индия, където се казва, че частите на отрязаното тяло на Сати. Сред технологиите и урбанизацията едно нещо, което завинаги оставаше в застой, беше любовта и предаността към Бога, които бяхме благословени под божествения град на радостта. Богатото наследство от етническа принадлежност и култура, смесени с народни вярвания, интегрира дълбоката преданост в съзнанието ни, причината защо Калкута е също център за много храмове, храмове, които са къща на хиндуистки богове. Въпреки че нашите богове и богини имат безброй бази, храмовете, било то за божествения идол или за красивия декор, наистина си заслужава посещението. Тази статия разкрива списъка с всички храмове в Калкута.

12 посещения на храмове в Калкута със снимки:

1. Храм Калигат:

А хвърлящ храм точно в средата на оживен град, Калигат в южната част на Калкута е известен не само с буйната ежедневна тълпа, стичаща се до храма, но и заради своето оживено минало, където се смята, че богинята, пребиваваща в идола, е една от най-живата и жизнена богиня на всички времена. Почит на богинята Кали, храмът Калигат привлича огромна тълпа всеки ден.

2. Езерото Калибари:

Друга форма на богинята Кали, богинята карунамое, се намира в този храм, който се намира в южната авеню в Калкута. Интензивен поклонник и вярващ на богинята Кали, господин Харипада Чакраборти създаде този храм. Устната дума нарича това място езеро Калибари, но истинското име е Шри Сри 108 Карунамое Калимата Мандир.

3. Храмът на Дакшинешвар Кали:

Паша на град Радост само на няколко метра е Дакшинешвар на брега на река Хугли, един от най-известните храмове в града, който привлича хиляди поклонници през целия месец. А трябва да посетите за религиозните любители, когато в Колката, Dakshineshwar е храм Kali, подслон вероятно един от най-отзивчиви и живи божества на всички времена, като се има предвид.

4. Belur Math:

Belur Math е още един, който трябва да посети място, когато в Колката. За пореден път, разположен на брега на река Хугли, точно срещу Дакшинешвар е Белур Матх, създаден от посветен Свами Вивекананда в памет на Рамкришна Парамханса. Ако архитектурата и околните пейзажи не ви озадачат, уникалният предпазител на исляма, индусите и християнските мотиви със сигурност ще го направи.

Виж повече: Най-добрите паркове в Колката

5. Храм Бирла Калкута:

Елегантно структуриран в ярък бял мрамор, този храм може да се види, намиращ се на Ballygunge, булевард Ashutosh Chowdhury Avenue, построен от богатото семейство индустриалци, Birlas. Храмът е построен, за да осигури подслон на Бог Кришна и неговата съпруга Радха, вярва класическа двойка от индийския народ.

6. Храмът на Pareshnath Jain Колката:

Един от най-удивителните красавици, който все още стои високо и могъщ, е храмът на Парешнат Джайн в Калкута. Спокойната обстановка се вписва в живописната красота, която не само угажда архитектурата на мястото, но и блестящите градини около него. мирен портал от оживения град, този храм е построен на спомен за Паресхнат, 23-ти Джайн Тиртанкар.

7. Китайски храм Кали:

Богинята Кали се счита главно за индуски бог, но този необичаен китайски храм в Калкута Кали е много по-хладен, отколкото просто място за поклонение на богинята. Този удивителен храм всъщност е построен за китайците, където свещениците са китайски ориентирани и обслужва типична съботна китайска нощ като Прасад.

8. Агни Мандир:

В Agni mandir в Колката е жив храм, боядисан във вермил червено, създаден и почитан от традициите на Parsee тук. Парсийската религия вярва, че в божествената сила на огъня и направо от тази концепция се появява този храм на зашеметяваща красота.

Виж повече: Музеи в Колката

9. Храмът на Сай Баба в Калкута:

Храмът Сай Баба се намира на Б.Т. Пътен и е отворен за обществеността от 2013 г. С нарастващия брой на поклонниците на Сай Баба в Калкута този храм винаги е препълнен с хора и оживен от дейности. Всеки ден започва с Пуджа и Арти на Баба и се провеждат седмични бхаджани, които са пълни с енергия. Вечерната артистика е задължително посещение в храма.

10. Храмът на Шива в Колката:

Храмът Tarakeshwar в Колката е един от най-популярните божествени дестинации. Този храм е свещената обител на бог Шива и е основан от крал Бхарамала през 1729 година. Храмът е разположен близо до жп гара Таракешвар и към него има и кралски дворец. Храмът обикновено е много претъпкан и на Шиваратри има огромна линия от поклонници, които чакат да видят любимия си Бог.

11. Будистки храм в Колката:

Будисткият храм Nipponzan Myohoji е един от най-посещаваните места в Колката. Това е красива структура и се намира в Южна Калкута. Млечнобялата сграда е построена от Ничидацу Фуджии, който е ученик на почитания будистки монах Ничирен. Този невероятен храм има златни граници на бялата структура и има златна ступа.

12. Храмът ИСККОН в Колката:

Храмът на ИСКОН в Колката е едно от най-спокойните и блажени места в града. Той предлага спокойствие и уют сред хаотичния живот на Колката. Калкута е родното място на Шрила Свами Прабхупада, този храм е първият ИСККОН център в Индия, който е създаден през 1970 година. До днес храмът винаги е изпълнен с песнопения и бхаджани от десетки бхакти, които са дълбоко погълнати от красотата. на храма.

Виж повече: Туристически места в Западна Бенгалия

Колката е един от най-натоварените градове в Индия. Над населението, натовареният живот и замърсяването правят града мрачен и хаотичен. Тези храмове са спасител на жителите на града, които желаят да прекъснат монотонността на техния светски живот и желаят да получат мирен момент. Всеки един от тези храмове е значителен по свой собствен начин и предлага посвещава шанс да прекара своето лично време с божественото. Въпреки тежките тълпи в храмовете, един поглед към идола със сигурност ще изпълни сърцата ни с мир.

Pin
Send
Share
Send