Здраве

Топ 9 Начало средства за стоп кървене на носа

Pin
Send
Share
Send


Кървенето в носа е проблем, който може да се сблъска с децата и възрастните. Въпреки че може да се лекува у дома, ако кървенето продължава, тогава може да бъде тревожно. Обикновено се случва, когато кръвоносните съдове или капилярите, намерени в лигавицата на носа, се разкъсат поради някаква причина. Кървенето в носа може да започне от нещо толкова просто, колкото духането на носа, но няколко други причини, причиняващи кървене от носа, са алергии, сухи зими, високо кръвно налягане и излагане на вредни химикали, някои хронични заболявания като болест на Ходжкин, тромбоцитопения и ревматична треска. , хемофилия и т.н. Този проблем може да бъде решен лесно с някои лекарства, които се намират у дома, но ако са сериозни, човек трябва незабавно да потърси медицинска помощ. Тази статия подчертава 9-те най-добри домашни средства за лечение на кървене от носа.

Естествени средства за спиране на носа:

Нека да намерим най-добрите 9 домашни средства за кървене от носа.

1. Използвайте ябълков оцет:

Използването на ябълков оцет е възрастово средство за спиране на кървенето от носа. Накиснете памучен тампон или манометър в тази течност и го поставете пред ноздрата, която кърви, трябва да вдишвате аромата на този оцет. В идеалния случай го поставете на кървящия нос за няколко минути, за да оставите аромата да се задържи и след това премахнете. то.

Виж повече: Възпалени гърди

2. Използване на тъканна хартия:

Можете да превърнете парче хартиена хартия в запушалка, като я навиете, за да получите дебелината на молив и поставете този щепсел между вътрешността на горната устна и венците, точно над зъбите. Съхранявайте хартиената хартия в това положение, до момента на спиране на кървенето. Това е един от изпитаните методи за спиране на кървенето.

3. Лед:

Друго средство за спиране на носа е лед. Вземете натрошен лед в торба и го нанесете върху засегнатата област, леко го компресирайте, докато кървенето спре. Той намалява възпалението и свива кръвоносните съдове, като по този начин спира кръвоизлива.

4. Подушете лука:

Прясно изрязан лук е друго добро средство за лечение на кървене от носа. Вместо да я изядете, изрежете пресен лук и вдишайте аромата му. Миризмата на сяра в аромата на пресен лук е отлична за уплътняване на кръвта и предотвратяване на кървенето на носа.

5. Вода:

Едно от най-лесно достъпните лекарства у дома е водата. Той помага не само при изчистването на кръвта, но ако човек пие много вода, по-малко вероятно е да се случи кървене от носа.

Виж повече: Начало средства за малария треска

6. Сол:

Това е един продукт, открит във всяко домакинство и е по-ефективен за предотвратяване на кървенето на носа. Хората практикуват напояване чрез използване на разтвор, приготвен от сол, за да поддържат носните мембрани меки и хидратирани.

7. Steam:

Парата също е много полезна за спиране на кървящ нос и лесно се приготвя у дома. Гърне с гореща кипяща вода е пълна с пара, която може да се използва, като се обърне към тази гореща вода и след това покрива лицето с пота с голяма кърпа.

8. Добавки към витамин Е:

Много домакинства държат тази добавка вкъщи за различни цели, като една от тях е да спре носа от кървене. Вземете капсула и я счупете, гелът, който излиза, действа като перфектен овлажнител, който може да се нанесе върху напукани и разкъсани кръвоносни съдове, които причиняват изтичане на кръв.

Виж повече: Средства за лечение на шизофрения

9. Хранене на зелени листа:

За да спрете носа от кръвоизлив постоянно трябва да консумирате зелени листни зеленчуци, които са богати на витамин К. Причината за това е, че е известно, че витамин К е жизненоважен за правилното съсирване. Хранене тези зеленчуци ще попречи на кръвта от разкъсване на капилярите, тъй като те ще се съсирят лесно.

Въпреки че кървенето от носа може да бъде спряно от тези домашни средства, непрекъснатото кървене от носа може да бъде много опасно и опасно за живота, ако човек не успее да го спре.

Гледай видеото: SCP-2480 An Unfinished Ritual. presumed Neutralized. City Sarkic Cult SCP (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send