Красота и мода

9 Традиционни дизайни на телугунски мангалсутри

Pin
Send
Share
Send


Телугу мангалсутра са символи на Андхра културата. Те имат специфични подробности, специфични за Андра Прадеш и Телангана. В общностите на телугу мангалутрата има коралови мъниста и златни монети заедно с основния висул и златната верига. Златните монети се наричат ​​bottu и имат издълбани върху тях дизайни.

Най-новите и красиви дизайни за телугу Мангалутра за сватба:

Нека трябва да погледнем топ 9 моделите на телугунските мангалутри с изображения.

1. Двойна телугу мангалсутра:

Този телугу мангалсутра златен дизайн има две нишки мъниста, които са свързани заедно. Висулката тук има традиционната двойна монета с лилави камъни в центъра. Това е един от най-често срещаните дизайни на пазара.

2. Pustelu Mangalsutra:

Този традиционен телугу мангалсутра дизайн има два златни диска, които се съединяват, за да образуват висулката. Веригата на двата края също е уникална, тъй като има три реда. В центъра ред е златна верига, която е заобиколена от черна мъниста верига. Това дава на мангалсутра по-богат вид.

3. Три монети Mangalsutra:

Тук е уникален обрат към традиционните висулки с две монети. Този прекрасен мангалсутра има набор от три златни монети, които са свързани заедно. Тя също има червени и зелени камъни, които са поставени в висулката. Mangalsutra е част от комплект, който също се състои от обеци.

4. Корал телугу мангалсутра:

Сред традиционното изискване за телугу мангалсутра са кораловите мъниста, които са поставени във веригата. Висулката с двойни монети е все още символична. Добавянето на коралови перли е доста значително. Веригата има и най-необходимите черни мъниста и бели мъниста.

Виж повече: Махаращриански мангалсутри

5. Telugu Bottu Mangalsutra:

Ботту е най-символичната част от телугу мангалсутра. Bottu може да бъде направено в злато и обикновено е с кръгла форма. Тя има предимно дърворезба, за да й придаде значение. Изберете Bottu за вашия mangalsutra е с традиционен стил и ще бъде обичан от вас.

6. Кръст Тхали телугу мангалсутра:

А кръст на юг от Индия, християнски булки също носят mangalsutra запазване в съответствие с индийската култура. Телугу християнската булка ще носи кръстосана тали за висулка в мангалсутрата си. Кръстът е много символичен за християните и тези висулки са идеални за булките.

Виж повече: Непалска златна мангалсутра

7. Кухи чаши Mangalsutra:

Това е точно като традиционната телугуска мангалсутра. Тук двойните златни монети са под формата на кухи чаши, които оформят висулката. Веригата на двата края има малки черни мъниста и голямо топче, което е затворено в златна клетка. Златният дизайн на телугу mangalsutra е един от общите и търсени дизайни.

8. Единична Botalt Coral Mangalsutra:

Тази красива бижута със сигурност ще ви накара да се усмихнете. Зашеметяващите червени корали, използвани в двата края на висулката, са изискани и с най-добро качество. Единственото ботту, използвано тук, е традиционно и символизира културата на Андра. Изберете тази мангалсутра за ослепителния й ефект и ежедневната употреба.

Виж повече: Снимки на тамилската мангалутра

9. Колие на телугу Мангалутра:

Ако търсите нещо уникално и традиционно, не търсете повече! Този зашеметяващ шедьовър е стилен. Ботту използваното тук има остър ръб и по този начин прилича на цвете. Bottu се присъединява към веригата на двата края с широки златни дискове.

Като телугу булка можете да избирате от тази широка гама мангалутри. Проектите, показани тук, са много традиционни. Телугу mangalsutra дизайни в злато са перфектното сватбено допълнение към колекцията й бижута. Това е една от основните предмети, които ще се носят през целия й брак.

Pin
Send
Share
Send