Здраве

Синусни симптоми и причини

Pin
Send
Share
Send


Синусите и мигрената вървят ръка за ръка като един от най-основните проблеми с главата или мозъка, които човек може да срещне. Синусите обикновено се дължат на натрупването на слуз в носния тракт или възпалението на синусите в носа. Синусът може да бъде лек проблем за много хора, но за някои хора синусите могат да бъдат изтезани на плоча.

Синусът може да ви преследва с главоболие и гадене ден и нощ, ако не се лекувате правилно с необходимата грижа. Отбелязано е, че синусите засягат най-малко 60 от 100 души, но повечето от тях страдат от лек случай на синус, от който се отърват до 25-годишна възраст. на слузта в мозъка, причинявайки ви да се чувствате тежки. Но тази болест е лечима не с богати на стероиди назални спрейове, които са изобилни на пазара, а с търпение и много налични домашни средства, които са на разположение и в изобилие.

Носните спрейове без съмнение ще ви помогнат, но това също ще допринесе за много химически дисбаланси в тялото ви в дългосрочен план, поради което е необходимо да получите съвет от лекарите, преди да се отдадете на тези многобройни налични продукти.

Има много причини за синусите, които не само ще задействат това заболяване, но ще го снабдят с окуражаването, от което се нуждае, за да развали хаоса в назалния ви тракт.

Причини и симптоми на синусите:

Някои от тези причини и симптоми на синусите са следните.

Причини за синусите:

1. Алергия:

Алергиите могат да предизвикат синус, особено алергии към прах. Прахът навлиза в носа и устата, когато вдишвате, предизвиквайки също така да вдишвате много бактерии. Тази бактерия подсилва алергиите, като по този начин ви кара да започнете да развивате студ, известен също като сенна хрема. Този студ натрупва слуз в назалния ви тракт и блокира синусите. На свой ред синусът е причинен от възпаление, което допълнително блокира дишането в носния тракт. Това е основната причина за синусите. Инхалацията с топла вода ще успокои трактата заедно с намаляването на натрупаната в носа слуз.

2. Слънчева светлина:

Слънчевата светлина причинява както мигрената, така и синусите, първата е по-опасна от последната. Мигрената е по-напреднала форма на синусите и причинява затъмнения, когато е изложена на твърде много слънчева светлина. Всеки има синусни жлези в назалния си тракт. Някои хора минават през целия си живот, без да се притесняват за проблема, с който се сблъскват с дишането си поради синусите. Но някои хора, които са изложени на твърде много слънчева светлина, имат проблем, който се нуждае от медицинско лечение, за да го спре от ескалация. Топлината възпламенява синусите в носния тракт, като ги кара да растат в носа, правейки лицето да има малко проблеми с дишането.

3. Неправилна диета:

Истината е, че нередовната диета може да накара човек да получи синус. Това е така, защото синусите влияят не само върху носния тракт, но и върху главата. Голяма слуз се натрупва заедно с ниско количество кръв, пълна с хранителни вещества, което кара човека да се чувства слаб и изтощен дори когато не е проявил никакви усилия. Нередовната диета също причинява затъмнения, когато са изложени на екстремни метеорологични условия, което е друг корен признак на синусите. Затова яжте здравословно и винаги ще сте здрави.

4. Вируси:

Вече може да сте наясно, че повечето от синусните инфекции започват с нормална простуда. Инфекцията с вирус в назалния тракт води до студ и причинява подуване на носните тъкани и задръствания. Това блокира изпусканията на синусите. Синусна инфекция, причинена от вирус, не може да бъде напълно лекувана, като се вземат антибиотици, тъй като тези лекарства работят само върху бактерии. Симптомите обаче може да се подобрят за една седмица. Най-ефективният начин за лечение на тази вирусна инфекция е поддържането на подходяща хигиена, вземането на противогрипни ваксини и избягването на компанията на други заразени хора.

5. Гъби:

Според експерти Гъби са най-необичайните причини, които могат да доведат до инфекция на синусите. Установено е, че синусните инфекции чрез гъби са по-преобладаващи при хора с по-слаба имунна система, въпреки че може дори да повлияе на здрави индивиди. Най-честите гъбички, които причиняват синузит, са Aspergillus. Инфекцията с гъбични синуси може да се лекува с помощта на противогъбична терапия, остъргване на заразения синус или използване на хирургични методи за отстраняване на растежа на гъбичките.

6. Полипи:

Медицински казано, назалните полипи са растежни разширения, които се появяват в носната и синусовата тъкан. Тези доброкачествени растения блокират синусовите кухини и ограничават източването на слуз, което води до инфекция на синусите. Полипите също причиняват запушване на дихателните пътища, които водят до силни главоболия. Носните полипи се излекуват с помощта на спрейове за назални стероиди или като се вземат курсове на перорални стероиди. Ако това също не помогне, е необходима хирургична намеса.

7. Прекомерно използване на назални продукти:

Може да използвате назални спрейове за обезболяване, за да облекчите блокирания нос, като не сте наясно с факта, че те също могат да свиват кръвоносните съдове в носа. Продължителната употреба на такива назални продукти може дори да влоши симптомите, ако те не се следват според указанията. Прекалената употреба на спрейове може да намали чувствителността към техните ефекти и да накара носа отново да набъбне. Това може отново да доведе до рецидив на задръстванията и да предизвика инфекция на синусите. Следователно, употребата на назални спрейове трябва да бъде спряна след период от 4-5 дни.

8. Плуване и гмуркане:

Синусите могат да бъдат предизвикани и от физически дейности като плуване и гмуркане. Хората, които са податливи на синусна инфекция трябва да избягват да останат в хлорирани басейни за дълго време. Хлорната вода в басейните може да предизвика дразнене в синусите и носната обвивка. Не само това, гмуркането също може да предизвика проблема. Когато се гмуркате, налягането избутва в синусите и може да се разпали или дразни тъканта.

9. Летящи:

Честото летене може да бъде друга причина, която може да доведе до синузит. Докато летят, особено по време на излитане и кацане, намаленото въздушно налягане в полета може да окаже натиск в главата, което може да блокира въздушните проходи и синусите. Това може дори да влоши симптомите на студ. Ако вашата работа изисква често пътуване по въздух и сте предразположени към инфекция на синусите, носете инхалатор или назална капка за деконгестант, за да запазите синусите си ясни.

10. Пушене:

Димът от цигари и дим също се считат за тригери за инфекция на синусите. Подобно на други замърсители на въздуха, димът може да раздразни или да разпали назалните мембрани. Това може да увеличи чувствителността към синузит. Установено е, че хората с тютюнопушене имат по-висок риск от инфекция на синусите, тъй като синусо-почистващата система се поврежда от дима.

Носните спрейове без съмнение ще ви помогнат, но това също ще допринесе за много химически дисбаланси в тялото ви в дългосрочен план, поради което е необходимо да получите съвет от лекарите, преди да се отдадете на тези многобройни налични продукти. Синусната инфекция причинява много дискомфорт и болка. Задушният нос, който може да изглежда често по време на зимата, може дори да се окаже хронична инфекция на синусите. Много важно е човек да е готов за всичко, така че знанието за симптомите на синусите е изключително важно да се разбере по-добре това заболяване.

Виж повече: Симптоми на шизофрения

Симптоми на синуса:

Дадени по-долу са 10 симптома на синусите, които са показателни за това, че вашият „студ” се нуждае от допълнителни грижи и лечение.

1. Болка:

Най-първоначалните симптоми на синусите са чувството на болка. Синусите могат да се открият около очите и точно зад носа. По време на инфекция тези места може да са неприятно наранени. Болката е причинена от подуване и възпаление на синусите, което причинява безмилостен натиск върху мембраните. Усещането за болка може да се усети в челото, между очите, в зъбите и горните челюсти и в двете страни на носа.

2. Болка в зъбите:

Болката в горната челюст е един от ранните признаци на синусова инфекция. Тази болка не е същата като обикновена зъбна болка. По време на инфекцията синусните мембрани се възпаляват и оказват натиск в горните челюсти, което ви кара да страдате от тежка зъбна болка. Така че следващия път, когато болката в зъбите продължи дълго, е време да се консултирате с Вашия лекар.

3. Освобождаване от синус: t

Назалното отделяне по време на синузит не е същото като тези, които получавате по време на студа. По време на инфекцията, когато често духате носа си, внимавайте за зеленикаво-жълтия секрет. Цветът се променя поради синусова инфекция, която се простира до носните проходи. Разрядът на синусите може дори да достигне до гърлото и да предизвика усещане за гъделичкане или сърбеж в задната част на гърлото. Това състояние е медицинско познато като "постназално капене".

4. Главоболие:

Главното главоболие са първите симптоми на синусите. Голямото натрупване на слуз в мозъка причинява напрежение, което от своя страна причинява главоболие. Главоболието може да варира от много меко и лесно до много лошо и мъчително. Леките главоболия не са толкова лоши и можете да определите, че ако имате синус, не е лошо, така че лесно се лекуват. Болезнените главоболия, които се случват всеки ден, са много лош знак. Въпреки, че синусите не са фатални, това може да предизвика голямо дискомфорт в дишането.

5. Затъмнения:

Затъмненията са друг знак за синусите. Затъмненията обикновено се случват по две причини: едно е, че сте изложени на екстремни метеорологични условия, които са предимно екстремни слънчеви лъчи. Синусите в по-късните му етапи трябва да бъдат оперирани и отстранени, за да може човек отново да диша лесно.

Виж повече: Симптоми на скорви болести

6. Проблем с дишането:

Поемете дълбоко дъх от носа си. Ако почувствате, че въздухът преминава нормално, това означава, че синусите са добре, но ако изпитвате дори и най-малката неприятност, е необходимо веднага да получите мнение на лекарите. Лекарят ще бъде в състояние само да изследва вашия назален тракт и да ви каже какъв е точният проблем с вашите синуси.

7. Студ и грип:

Много пъти хората грешат студ, за да бъдат действително обикновена настинка и се лекуват, за да могат да се отърват от това заболяване. Но истината е, че синусите вървят ръка за ръка с настинката или грипа. Алергиите могат да причинят задръствания в носа и гърдите. Това натрупване на слуз е основна причина за синусите, споменати по-рано. Въпреки, че студът може да бъде само настинка, проверете в случай, че не знаете какво ви чака, след като студът наистина е излекуван.

8. Лош дъх:

По време на синусната инфекция жълтеникаво-зеленият отход се натрупва в синусите и дори капе надолу към гърлото. Това води до неприятна миризма от устата, състояние, известно като „халитоза“. Миризмата е причинена от летливите странични продукти, които се произвеждат от организма, които са основният източник на инфекция. Дори лекарствата, взети за лечение на инфекцията, причиняват изсъхване на гърлото и неблагоприятно въздействие върху дишането.

9. Възпалено гърло:

Капките за нос, които може да използвате, могат да ви облекчат от натрупания нос, но могат да причинят дразнене и сърбеж в гърлото. Първоначалното използване на тези постназални капки може първо да се почувства като гъделичкане в носа, но състоянието може да се влоши с времето. Ако инфекцията продължи повече от няколко седмици, слузта от носа може да предизвика инфлация в гърлото. Състоянието може да се влоши и да доведе до болезнено възпалено гърло.

10. Треска:

Треска никога не е резултат поради обикновена настинка. Въпреки това, когато инфекциите станат по-остри, както при синузит, може да се наблюдава повишаване на телесната температура, която се появява, когато имунната система се опитва да се бори с инфекцията. Повечето от симптомите на синузит и студено припокриване. Все пак трябва да бъдете по-предпазливи, за да се грижите за някои необичайни симптоми, които са показателни за синузит. Обикновено студ, който продължава повече от 10 дни, сигнализира за появата на синусова инфекция.

Синусът е нещо, което много хора имат и то е станало толкова често, колкото обикновената простуда, но дискомфортът, който дава, е десет пъти повече от това, което един студ прави за вас. Само една операция може да ви даде комфорт, след като определена точка се пресече, за да се провери незабавно носният тракт, ако имате проблеми с дишането.

Виж повече: Причини за кихане

Гледай видеото: Природно лечение на възпалени синуси синузит (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send