Красота и мода

Кайенски пипер по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е най-вълнуващото, но неподготвено пътуване в живота на жената. Повечето бременни жени имат странно желание през това време. Любимата ви храна може и да не ви се струва привлекателна и може изведнъж да желаете нещо необичайно като лют червен пипер. Има много разговори за употребата на подправки по време на бременност. Чудите се дали е безопасно да имате кайенски пипер, докато сте бременна? Искате ли да знаете повече информация за лют червен пипер и бременност? Ако кимате с глава, дойдохте на правилното място. Прочетете, за да знаете всичко за яденето на лют червен пипер, докато сте бременна.

Предимства на кайенския пипер по време на бременност:

Кайенският пипер е основна подправка, използвана в кухните. Тя е с неправилна форма; червена кожа и е пълна със семена вътре. Кайенският пипер се прибавя към приготвената храна заради неговата интензивност и отличителен вкус. Това е популярна подправка, използвана в световен мащаб във всички видове кухни, като мексиканска, италианска и китайска. Кайенският пипер се използва от векове поради забележителните си полезни свойства за здравето.

По време на бременността, приемането на лют червен пипер под формата на пълноценна храна е позволено и не причинява вреда на здравето на нероденото ви бебе. Въпреки това приемането на лют червен пипер като добавка не е позволено. Според изследване, публикувано от The American Pregnancy Association, бременните майки могат да подправят храната си, като добавят тире кайенски пипер без страх от сериозни опасности за здравето. Някои от предимствата на лют червен пипер са дадени по-долу:

• Подобрява храносмилането:

Благоприятното свойство в лют червен пипер предизвиква производството на няколко ензима, които подпомагат храносмилането. Използва се като естествено средство за лечение на стомашни проблеми.

• Добре е за сърцето ви:

Да, лют червен пипер е чудесен за сърцето ви, тъй като премахва плаките, депозирани в артериите. Той функционира като вазодилататор чрез отваряне на артериите и по този начин предотвратява риска от инфаркт и аварийни инсулти.

Виж повече: яде пипер по време на бременност

• Предотвратява рака:

Кайенският пипер е отличен източник на капсаицин, който премахва свободните радикали от тялото, като по този начин предотвратява рака. Яденето на лют червен пипер също е добро за вашата имунна система.

• Подобрява метаболизма на тялото:

Потвърдено е, че приемът на лют червен пипер увеличава метаболизма с почти 25%. Това също помага в управлението на теглото.

Виж повече: бременните жени могат да ядат пеперони

Странични ефекти от кайенски пипер:

Докато яденето на лют червен пипер по време на бременността е позволено, то трябва да се избягва от бъдещи майки, които се сблъскват с проблеми като киселини и гастрит. Това е така, защото приемът в такива случаи само ще влоши състоянието. Също така освен тези проблеми, свързани с бременността, консумацията на лют червен пипер също трябва да се избягва, ако сте алергични към киви, авокадо, латекс или банани. Също така трябва да сте наясно, че след доставянето на вашето бебе, лют червен пипер като добавка, както и храна, трябва да бъдете напълно пропуснати от вашата диета, докато кърмите детето си. Това е така, защото капсаицинът, наличен в лют червен пипер, може да достигне до новороденото от вас чрез мляко и да предизвика раздразнителност.

Виж повече: черен пипер по време на бременност

Да останеш по-здравословен по време на бременността ще осигури добро здраве на новороденото. Така сте научили, че добавянето на тире кайенски пипер към вашата бременна диета няма да представлява сериозна заплаха за вашето неродено бебе. Но в същото време яде лют червен пипер по време на бременност е позволено само в малки количества. Въпреки това, ако искате да научите повече за ефектите на лют червен пипер по време на бременност, говорете с Вашия лекар.

Гледай видеото: Семена на пипер Кайен Cayenne, Capsicum annuum l. (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send