Красота и мода

15 Удивителни туристически места в Ориса за посещение

Pin
Send
Share
Send


В Ориса има голям брой туристически атракции, които всяка година посещават хиляди посетители и местни жители. Тази държава е известна със своята архитектура, храмове и природна красота. Ако планирате да отидете на екскурзия до Ориса, трябва да имате основна идея за най-добрите места и места, намерени тук. Ето списък с тях.

Прекрасни туристически места в Ориса за посещение:

Ориса е една от най-известните туристически дестинации за туристи. Тази статия подготви списък от 15 чудесни туристически места в Ориса за посещение за планиране на вашето турне.

1. Храмът на Konark Sun:

Храмът на Konark Sun в Ориса е построен през 13-ти век. Той е висок около 30 метра и стои на дванадесет масивни колела. Еротичните дърворезби, които се виждат на храмовете на Каджурао, са доста популярна и интересна особеност тук. Спокойната и спокойна атмосфера е това, което ще ви хареса в този храм, а идването тук през следобеда ще бъде най-доброто време със сигурност.

2. Puri:

Когато дойдеш в Ориса, определено трябва да дойдеш в Пури. Това е един вълнуващ плаж и е признат за рай за всички свои туристи. Чистите води, чистото небе и дългите пясъчни полета ще ви накарат да се влюбите в това място от пръв поглед. Тук можете да опитате и разкошната кухня. Тя е ядна, вкусна и забележителна. Пури в едно от най-хубавите и най-романтични туристически обекти в Ориса.

Виж повече: Туристически места в Шринагар Кашмир

3. Бхубанешвар:

Бхубанешвар е столицата на Ориса и е най-известен със своите храмове. Всеки един от тях е много артистичен, красив и зашеметяващ. Трябва да вземете участие в музикалните и танцови фестивали, които се организират тук, дори адиваси племето мелас. Те със сигурност ще направят пътуването ви забавно и запомнящо се за дълго време.

4. Езеро Чилика:

Ако искате да прекарате време с природата, тогава трябва да посетите дестинацията Chilika Lake в Ориса. Тя е сладководно тяло, разположено в Ориса и е пълно с диви животни, риби и птици. Най-добрата част за това място е, че през зимните месеци ще видите някои от най-екзотичните мигриращи птици, които се събират тук. Гледката е спираща дъха и абсолютно живописна.

Виж повече: Харидвар Посещение на места

5. Занаятчийско селище Raghurajpur:

Занаятчийското селище Raghurajpur е известно най-вече със своите картини, дървени играчки, каменни резби и дървени резби. Тук ще намерите голямо разнообразие от занаяти и всеки от тях е толкова красиво изтъкан и създаден, че със сигурност ще бъдете изумен. Намира се на 15 километра от Пури и предлага чудесно преживяване.

6. Chandipur Beach:

Chandipur Beach на Ориса е признат за най-добрите и най-уникалните плажове в страната. Тук ще бъдете изумени от мекото време, чистите искрящи води, дългото морско дъно и забележителния златист пясък. Ще откриете и малки локви, пълни с малки риби, морски черупки и дори раци. Този плаж е едно от най-красивите туристически места в Ориса, където можете да посетите забележителностите.

Виж повече: Туристически места край Ришикеш

7. Пещери Хандагири:

Пещерите Khandagiri на Ориса стоят като силно представяне на историята и културата на Ориса. Тя е древна и на около шест километра от Бхубанешвар. Това място има общо петнадесет пещери, които по-рано са били обитавани от различни учени. Някои от стените дори носят свещените четения и надписи на джаинската религия.

8. Пещери Удаягири:

Това е едно от идеалните и чудесни туристически обекти в Ориса за посещение. Пещерите Udayagiri се намират в хълмовете Udayagiri на Ориса и имат общо осемнадесет пещери. Всеки от тях има отделно име и има дърворезби, които изобразяват победата на царете над злите им врагове. Тук ще ви помогнем да разширите знанията си и да научите повече за Ориса.

9. Mahendragiri:

Mahendragiri се намира в квартал Gajapati на Ориса и е заобиколен от живописна и красива околност. Зелените гори, екзотичните планини и малките ручеи са някои от неговите особености. Ако търсите спокойствие и спокойствие, определено трябва да дойдете в Mahendragiri.

10. Храм Джаганнатх:

Храмът Джаганнатх е един от най-известните туристически места в Ориса. Произходът на храма датира от 11-ти век и е известно, че е един от четирите щастливи „Char Dham“ на индусите. Храмът е посветен на Господ Джаганнатх, който е придружен от Балабхадра и Субхадра. Божествата на храма Джаганнатх са облечени богато в зависимост от случая или сезона. Годишният Rath Yatra, където лордовете са извадени от храма в огромна шествие, е велик тълпа от тълпи, с хиляди поклонници от цяла Индия идват да видят своите божества.

11. Зоологически парк Нанданканан:

Зоологическия парк Нанданканан е друг популярен район за посещение близо до Ориса. Разположен в град Бхубанешвар, тази зоологическа градина е разположена в гората Чандака и е осеяна с красиво езеро, известно като Kanjia. Зоологическият парк в Нанданканан е дом на над 166 различни вида животни, включително застрашените бели тигри. Ако имате деца заедно с вас, вземете ги в този зоологически парк, за да се забавлявате добре.

12. Храм Lingaraja:

Храмът Лингараджа е един от древните и най-големият храм на Бхубанешвар и сред основните места за посещение в Ориса. Храмът е забележителна забележителност, която е пълна с туристи през цялата година. Храмът Лингараджа е посветен на „Харихара“, комбинирана форма на Бог Шива и Господ Вишну. Шивратри е величествено събитие, което се празнува в Храма и се наблюдава от над 2 лакски предани.

13. Национален парк Бхитарканика:

Националният парк Bhitarkanika се смята за един от най-впечатляващите резервати за дивата природа в Азия, което го прави задължително място за посещение на Ориса. Светилището е разположено на площ от 672 кв.км в района на Кендрапара. Национален парк Бхитарканика е известен със своите гъсти мангрови гори и гигантски крокодили с морска вода. Освен това има и изобилие от флора и фауна в светилището, което е идеална дестинация за любителите на природата.

14. Храмът Ардхасани:

Храмът Ardhasani е един от основните религиозни места за посещение в Ориса. Намира се на 3 км от главния храм Джаганнатх в Пури и няма много огромна структура. Храмът Ардашани е посветен главно на Субхадра, тъй като според легендите тя веднъж е спасила град Пури от удавяне при наводнения. Най-доброто време за посещение на този храм е по време на ежегодната процесия на Rath Yatra, тъй като се смята, че трите божества се връщат обратно към главната спирка на храма в храма Ardhasani. На този ден от ориза се приготвя специален бхог, известен като „poda pitha“.

15. Племенни села:

Ориса е държава, известна със своята племенна култура и има над 600 племенни общности. Племенните хора със своите мистични начини живеят в хълмистите райони и в отдалечените гори около Ориса, най-вече в югозападния район на държавата. Гледането на ежедневните дейности и необичайния начин на живот на тези древни хора може да бъде вълнуващо преживяване. Въпреки това трябва да преминете през организирани обиколки, тъй като повечето от тези места са недостъпни и имате нужда от законни разрешителни. По време на престоя си в Ориса не забравяйте да посетите племенните пазари, които се провеждат ежеседмично, за да се сдобиете с интересни форми на племенна работа.

Ориса бавно се превръща в развиващата се туристическа дестинация на Индия. Това са най-посещаваните туристически места на Ориса, които са в списъка на всеки пътник. Така че отнеме време, когато планирате почивка към тази хипнотична земя.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Гледай видеото: Топ 10 най-популярни туристически дестинации (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send