Красота и мода

9 Най-добра улична храна в Тайланд, Банкок

Pin
Send
Share
Send


Автентичната тайландска храна може да бъде получена от сергиите на уличните храни, а не от ресторантите. Туристите, които посещават Тайланд, обикновено са много скептични по отношение на храненето на улицата, тъй като предполагат, че ще се разболеят, но Тайландската улична храна често е по-здравословна от тази, която дават в ресторантите, тъй като месото, което използват, е прясно за разлика от храната на пазарите.

1. Тайландски улични колбаси:

Най-често срещаната и лесна форма на Тайландската улична храна са вкусни колбаси. Колбасите, приготвени от месо от пилешко, свинско, говеждо и др. Храни се съхраняват и приготвят на скара, както и когато клиентите търсят.

2. Яйца от пъдпъдъци:

Яйцата от пъдпъдъци обикновено се използват в Тайланд за всички препарати от яйца. Картината по-горе показва яйцата на някакъв вид печен хляб, приготвен като чиния с комбинацията от двете.

Виж повече: Американска улична храна

3. Палачинка на скара:

Тази тайландска улична храна е на палачинка на скара, която се прави от смес от тесто за брашно и кокосов крем. Сместа се поставя върху малък кръгъл железен съд и се поставя върху въглен огън. След приготвянето на палачинките за топинг се използва сладко кокосово мляко. След това палачинките са готови, изглеждат хрупкави и твърди навън, но са меки по средата.

4. Dim Sims:

На снимката по-долу виждаме четири или пет слаби сима, поставени заедно с пръчка в средата. Dim sims могат да бъдат приготвени с месо от различни видове, като пилешко, свинско, агнешко и т.н. Те се правят в плънка с подправки и малко зеленчуци като зеле и лук, и се пълнят в брашно. След това се поставят в кипящата посуда по обичайния начин, по който се правят кнедли и след това се сервират. Това е най-добрата улична храна в Тайланд.

Виж повече: Китайски рецепти за храна на улицата

5. Печена храна от Тайланд:

Тайландските сергии за храна на улицата използват разнообразно месо при приготвянето им. Често се срещат патици, свинско месо, говеждо месо. На снимката горе имаме печено свинско месо. Месото се маринира с различни подправки и сосове, след което се поставя през пръчките и деликатесът се пече.

6. Mohinga:

Това е един вид супа, която е съставена от съставки от ориз на прах или боб, смесени с люспи от сладководни риби и приготвени като бульон. Съставките в супата могат да бъдат или хрупкави пеперуди от леща или зеленчуци. За аромата се добавя малко куркума и лимонена трева.

Виж повече: Корейски улични храни

7. Пакети с бананови листа на скара:

Това е един от сладките деликатеси, предлагани като улична храна и в ресторанти. Нуждаете се от сладък лепкав ориз, т.е. клейовия ориз, тайландските банани, банановите листа и клечките за зъби, за да направите това ястие. Бананите трябва да се купуват зелено и след това узряват, като се запазват за 2-3 дни. Първо трябва да направите сладък ориз, след това сложете половин вертикално нарязан банан и го напълнете с ориза. След това оризовата торта трябва да бъде покрита с бананови листа и вързана с клечки за зъби. Всичко е готово за печене, както виждаме на снимката по-горе.

8. Калмари на скара:

Друг деликатес на уличните храни са калмари на скара. Те са пълнени със свинско месо, приготвени с паста от къри и различни съставки на подправки. Миризмата на билки я прави още по-примамлива.

Виж повече: Най-добрите места за посещение в Тайланд

9. Магазин за улична храна:

Картината по-горе представя тайландската улична сергия. Можем да видим разнообразни ястия, съхранявани за клиентите, те включват различни месо и насекоми, за да направят своите вкусни ястия. Човек, който дъвче тайландската храна, трябва винаги да има предвид, че трябва да посещава места, които се крият от хора, за да са сигурни, че храната там е безопасна. Те също трябва сами да избират месото и да не позволяват на автоматизатора да запази безопасността си и да остане здрав.

Гледай видеото: Как да изхвърляме по-малко храна? (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send