Красота и мода

Как да поп пъпка?

Pin
Send
Share
Send


Това е всеки кошмар на момичетата, когато се събудят с пъпка на лицето си на сутринта, тази пъпка не само ще ви накара да се почувствате неудобно да излезете, но също така ще ви накара да попаднете в депресия за външния си вид, ако не върви Този проблем всъщност е изправен пред много момичета по света днес.

Много продукти са на разположение, които дават много сложно обещание за изкореняване на пъпки от лицето си веднага и поради тежкото положение за това чудо много момичета стават жертва на закупуване на продукти, които понякога не работят, но не се притеснявайте, има няколко безопасни и много ефективни начини, които ви дават най-добрите и най-бързи резултати по отношение на незабавното освобождаване на пъпка.

Пълзящи пъпки - Добро или лошо?

Имате събитие или планираната вечер от живота ви и след това поп се появява пъпка. Съблазнително е да пукаш този зит и да имаш безупречна кожа. Може би си мислите, че е лесно да го извадите и да го свършите. Но дали това е добре? Абсолютно не! Това е много лоша идея. В много случаи, пръкват пъпки правят пъпките по-дълги и разпространението на инфекцията е друго последствие. Притискането и опитите да се изтласкат, правят инфекцията по-лоша и бактериите просто се разпространяват. Най-добре е да го изчакате.

Помислете за лечение с анти-акне, осигурено от дерматолог, и използвайте продуктите, препоръчани от специалистите по грижа за кожата. Също така, след ежедневна грижа за кожата, която отговаря на кожата ви, ще спре появата на пъпки с течение на времето.

Как да безопасно поп пъпка и съвети, за да запазите в съзнание, преди да направите: t

 • Уверете се, че имате чисти кърпи.
 • Новата и чиста кърпа е чудесна идея, ако планирате да изпарите лицето си. Също така е добра идея да извадите пъпка след горещ душ.
 • Изберете остра игла като тези, използвани за шиене.
 • Този съвет е по избор. Марки като Sephora правят добитите екстрактори, които могат да се използват за извличане на пъпка вместо да използвате пръстите си. Трябва обаче да знаете как да използвате тези екстрактори, за да избегнете трайни увреждания.
 • Уверете се, че стерилизирате иглата или екстрактора, преди да го използвате.
 • Винаги разтривайте алкохола. Изопрофилов алкохол се използва като дезинфектант и трябва да се използва независимо от използването на пръста или иглата или екстрактора.
  Разтривайте алкохола преди и след това.
 • Използването на сушилен лосион е особено голямо за дезинфекция на раната след отстраняване на гной.

Какви са начините за поп пъпка?

Ето няколко съвета, за да знаете правилния начин да извадите пъпка:

1. Вашите ръце:

След като сте следвали съветите за грижа, можете да използвате пръстите си, за да извадите пъпчицата или бялата глава. Моля, уверете се, че следвате и следната грижа, която ще предотврати по-нататъшно увреждане и разпространение на бактерии.

2. От дерматолога:

Посещаването на дерматолог ще помогне да се определи какъв тип пъпка може да бъде изваден и какво не. Те осигуряват актуални кремове, които изтичат излишното масло, което убива пъпка. Големите пъпки могат да бъдат лекувани чрез дрениране и екстракт, последвани от дерматолози. Те могат също да предложат други лечения и терапии и да лекуват основната причина за пъпките. Това е правилният начин да попче пъпка - търсене на експертен съвет.

3. С игли:

Можете също да използвате стерилизирани игли, за да извадите пъпка и отново, не забравяйте да следвате съветите за предварителна грижа. След като сте извадили пъпчицата, следвайте грижата за пост, тъй като шансовете за инфекция са много по-високи. Уверете се, че знаете как да извадите пъпка с игла.

4. С помощта на топли кърпи:

Можете да използвате топла кърпа, която е напоена с много гореща вода и попче пъпка. Не забравяйте да следвате съветите за грижи преди и след това.

Как да поп пъпка:

Въпросът за всяко момичешко съзнание е как да попче пъпка, без да остави белег. е даден по-подробно в подробности по-долу: -

Чистота на хотела:

Чистотата е първата стъпка към отстраняването на пъпка, когато пъпките процъфтяват върху бактериите, измийте внимателно ръцете си, преди да докоснете пъпчицата. Бъдете много внимателни, тъй като мръсните ръце ще успеят само да подбудят пъпчицата, за да процъфтяват върху кожата, като ви дават допълнителен дискомфорт и да я правят още по-заплашителен.

Почистването на кожата около пъпчицата също е необходимо, тъй като пъпчицата изисква бактериите да се лекуват и да растат. Ако извадите пъпчицата след дезинфекциране на кожата с памучен тампон и някакъв дезинфектант, шансовете за отглеждане на пъпка намаляват драстично. Кожата може да се лекува по-бързо и няма да има следи от пъпчица или белег на лицето ви. Тампонът премахва излишното масло и всички бактерии, като по този начин възпрепятства растежа на пъпката.

Виж повече: Как да намалим акне за една нощ

Ексфолиация и антиоксидация:

Ексфолиацията е необходима за отстраняване на мъртвите клетки от кожата, така че кожата ви да може да се разтяга лесно, което ви позволява по-лесно да попъпквате пъпчицата. Ексфолиацията с известен дефолиатор дава на кожата силата да регенерира нови клетки, така че кожата ви да може да се излекува, след като пъпката се отвори. Бъдете предпазливи по отношение на начина, по който пупвате и винаги носете дезинфекцирани ръкавици, за да избегнете каквато и да е инфекция.

Виж повече: Как да се избегне акне

След като извадите пъпка, ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

 1. Никога не използвайте голите си пръсти, тъй като това може да доведе до по-нататъшно заразяване поради бактериите в ръцете ви.
 2. Винаги го почиствайте с антибактериален или алкохолен разтвор.
 3. Включва се кървене; използвайте топла кърпа, за да спрете кървенето.
 4. Дабил салициловата киселина също лекува раната и предпазва от други бактерии.
 5. Използвайте Neosporin, ако раната започне да струпее.
 6. Консултирайте се с дерматолог, за да предотвратите образуването на белези и за отстраняване на белези.

Ръководителят на пъпките:

Главата на пъпчицата обикновено се намира в центъра и е основната причина за растежа на пъпките. Помислете за главата като мозъка на пъпчицата, за да премахнете напълно пъпчицата от центъра, така че главата да бъде премахната, премахвайки всяка идея за по-нататъшен растеж, така че вече няма да се тревожите за тази конкретна пъпка. Както винаги дръжте ръцете си чисти и се опитвайте винаги да използвате дезинфекцирани ръкавици, за да избегнете всякакъв вид инфекция.

Естествено е малко кръв и котарак да придружават главата на пъпчицата, което само показва, че пъпчицата е била окончателно унищожена. От друга страна твърде много кървене показва, че сте поставили прекалено голямо налягане, което може да остави белег, затова се уверете, че сте приложили само малко налягане, за да отстраните главата и да избегнете образуването на белези.

Как да попъпкваме с пъпка или игла:

Нека да разгледаме как да извадим пъпка без белези:

 • Почистете ръцете и лицето си. Измийте ръцете си със сапун и вода и лицето си и внимателно почистете. Топъл или горещ душ преди да се появи пъпка е страхотна идея, тъй като омекотява пъпките, което улеснява поп.
 • Не забравяйте да стерилизирате щифта или иглата (вашето оръжие по избор). Използване на кибрит или запалка, прекарайте иглата през пламъка и го охладете. Разтрийте алкохола след това.
 • Втриването на алкохол на пъпката и областта около нея стерилизират пъпката.
 • Стерилизирайте и ръцете си. Като алтернатива можете да носите латексни ръкавици.
 • Ето и важната част - пиърсингът на пъпчицата. Внимателно пробийте бялата част, горната част на пъпчицата. Пронижете, успоредно на лицето си, а не надолу. Пронизвайки я, ще продължи да бутне бактериите.
 • Докато иглата е все още в кожата, създайте малка разкъсване, така че гной може да бъде източен. Бялата глава или бялата част на пъпчицата е само мъртва кожа.
 • Източете гной. Внимателно бутнете отстрани и извадете гной. Уверете се, че носите ръкавици или използвате чиста топла кърпа около пръстите си, за да предотвратите разпространението на каквато и да е инфекция.
 • Отдръпнете се от гной и изцежда кръв.
 • Нанесете сушилен лосион. Попийте малко алкохол и третиране на място, което използвате.
 • Не нанасяйте грим поне един час, след като сте извадили пъпка.

Виж повече: Как да изчистите белези от акне

Неща, които трябва да се избягват:

Пъпки обикновено се появяват поради постоянната консумация на нездравословна храна, която загрява стомаха, пие много вода и следва здравословен начин на живот, за да се избегне всяка среща с пъпка, като по този начин ви дава здрава и безупречна кожа.

Не е добре да пускате пъпка, ако не знаете как да го направите както трябва! За да бъдем по-реалистични, не можем да помогнем, но не можем да разберем това. Това са някои от нашите сценарии за красота, които изискват такива драстични стъпки. Надяваме се, че споделените съвети ще ви помогнат. Уверете се, че не създавате допълнителни щети. Винаги помнете, че трябва да стерилизирате и да пробиете по цялата и долната част. Звучи страшно, но те са изпитани и изпитани методи. Надявам се, че работи за вас също. Иначе вижте специалист по грижа за кожата или дерматолог.

Снимки Източник: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send