Красота и мода

Чудесата на пещерите Карла се намират в Lonavla, Махаращра със снимки

Pin
Send
Share
Send


Пещерите Карла са разположени в Lonavla, която е хълм станция в близост до Пуна на Махаращра. Тя е построена от будистки монаси преди около векове и е наистина силно представяне на будистката архитектура. Сложните дърворезби са запазени дори след толкова много години и са част от историческите места, с които се гордее страната ни. Той е на около 160 фута висок до върха и около 15 метра висок. Тези пещери са голямо доказателство за великите будистки учения и идеологии. Тук ступите и надписите са невероятни.

Лионни стълбове:

Лъвските колони се намират на входа на пещерите Карла. Силното представяне на три лъва на рок изглежда великолепно. Храмът ви дава много спокойна атмосфера и е някъде, където определено трябва да посетите. Наистина е удивително да видим, че въпреки отминаването на толкова много години, тези ценни образи и структури са ценени и ценни.

Будистка зала за медитация:

Карловите пещери са подходящо място за медитация и съзерцание. Будистката зала за медитация тук е динамична. Използваната архитектура, стълбове и дизайн са нещо, което ще ви зашемети. Входът на това място е оформен като конска обувка и е будисткия Чайтя, който притежава ступа в него.

Виж повече: Пещери Бадами в Карнатака

Скулптури:

Чайта на пещерите Карла са украсени с красиви и прекрасни скулптури и образи. Архитектурата е абсолютно невероятна. Вътре в залата има 37 стълба, които са всъщност фигури на мъже, жени, слонове и лъвове. Те създават два паралелни реда и наистина са нещо, което ще ви заинтригува и интересува.

Екзотичен покрив на пещерите Карла:

Всяка отделна структура и създаването на пещерите Карла са екзотични на външен вид, както и покрива. Състои се от тиково дърво, а тежките дъски са издълбани и фиксирани така, че да не са се сринали досега. Това е истинско шоу на занаятчийството, което съществуваше. Надписите на стълбовете обикновено са на палийски или санскритски език.

Виж повече: Информация за пещерите Son Doong

Приносът на цар Асока:

Крал Асока, който се бе обърнал към будизма към възвишената си възраст, беше построил доста будистки храмове, някои от които също бяха в пещерите Карла. Той се е погрижил много от Чаитя да са построени така, че религията да се разпространява навсякъде по света.

Уникални дърворезби на Буда:

Имало е много пещери, които са били установени там, където будистките монаси биха управлявали училищата си. Тези пещери са истински пример за творческите способности, съществували в онези дни. Сложните резби, които така успешно показват образа на Буда, са хипнотизиращи за очите. Издънките, които го заобикалят, са все по-привлекателни и живописни.

Главен слон на пещерите Карла:

Главата на слоновете на пещерите Карла изглежда невероятно. Издълбани в един камък, главата на слона изглежда почти реална. Имаше доста изображения и структури, които бяха разбити от човешките същества, но добрата част е, че невероятни творения като тези все още са запазени и изглеждат екзотични, както винаги.

Виж повече: Борра Пещери Висакхапатнам

Еквеера Мата Мандир:

Еквеера Мата Мандир е ново строителство на пещерите Карла и не е построена през II в. Пр. Хр. Еквеера е известна индуистка богиня, която най-вече се почита от рибарите от този регион. Тя е доста известна и на места като Мумбай.

Динамичен вход:

Входът на пещерите Карла е великолепен. Прозорците също са построени така, че да може да проникне слънчева светлина.

Pin
Send
Share
Send