Красота и мода

9 Най-добри туристически обекти за Джаркханд

Pin
Send
Share
Send


Джаркханд е държава, ако Източна Индия. Името Джаркханд означава „Земята на горите“ и държавата е богата на минерални ресурси. Туризмът в Джаркханд допринася за дела на икономиката на държавата. С многобройните чужденци, които идват в държавата, туристическият сектор се развива бързо. Горите, музеите, резерватите за диви животни, религиозните обекти и др. Са местата, които привличат туристите.

1. Ранчи Хилс:

Ранчи е столица на Джаркханд и притежава 50% от целия минерален ресурс в държавата. В центъра на Ранчи има хълм, който е висок 2140 фута и изглежда красиво зелен. Туристите обичат да се забавляват тук, като се отдалечават от оживените улици. Има храм на бог Шива, който е най-претъпкан с бхакти по време на Шраван.

2. Baidyanath Dham:

Baidyanath Dham е светилище, посветен на бог Шива и стои на 72 фута от земята и има кула с форма на пирамида. В храмът е построена веранда, обърната на север и „лингамът“ на бог Шива е окъпан с мляко и вода.

Виж повече: Туристически обиколки на Индия

3. Храм на слънцето:

Храмът на слънцето е хипнотизираща красота, която запазва туристите със своя дизайн и околните райони, които са сред живописна местност. Тя е построена от благотворителния довереник, наречен санскрит Вихар, на място близо до щанда на Бунду, който е на магистралата Тата-Ранчи.

4. Dassam Falls:

Река Канчи пада 144 фута, а водопадът се нарича Дасам. Той е един от най-посещаваните водопади на североизток, който не само привлича индийските туристи, но и чужденците. Дассам Фолс е разположен близо до село Таймара на магистрала Тата-Ранчи. Шумът на водите може да се чуе навсякъде. Водопадите са подходящи за екскурзия с приключенски пикник.

Виж повече: Места за посещение в Даман

5. Форти на Паламу:

Има две крепости, разположени в горите на Аурангабад на Шер Шах Сури край Далтонган. Те са построени от царете на ванваси от династията Черо и са наречени крепости Паламу. Архитектурата ни разказва туристите за завладяването на Дауд Хан.

6. Военният мемориал на Джаркханд:

Военният мемориал на Джаркханд е построен в чест на всички онези войници, които са пожертвали живота си във войни, от самото начало на независимостта на страната и до днес. Структурата на гробището е оформена като човешко тяло. Има музей, в който се записва миналото на държавата, традициите, модерните оръжия, наследството и т.н.

Виж повече: Известни места на Джаму

7. Jamshedpur:

Сингхбум е малка област, която граничи с град Ранчи. Най-известният град тук е Джамшедпур, наречен на индустриалката Джамшеджи Тата, основател на TATA Group. Джамшедпур привлича студенти, изследователи, които се нуждаят от обучение, и т.н. Правителството развива града, за да го направи разкрасяващ за очите на туристите. Парк Бхатия, езерото Димна, резерватът за диви животни в Далма, храма Бхуваншвари са някои от местата, които трябва да посетите в Джамшедпур.

8. Dhanbad:

Dhanbad се нарича "столица на въглищата на Индия" и това е една от основните туристически атракции. Река Дамодар играе жизненоважна роля през въглищните полета, а река Барак тече през града. Шакти Мадир е религиозен обект, посветен на богинята Дурга. Тук се съхранява „Аханд Джйоти“ от Ваишно Деви.

9. Bokaro:

Bokaro е област, създадена през 1991 г., с надморска височина от 210 метра над морското равнище. Градът е пълен с долини и потоци и е един от най-индустриализираните райони в Индия. Бокаро стомана, Jawaharlal Nehru биологичен парк, Jaganath храм, Рам Мандир, река Дамодар, и т.н. са някои общи туристически места в Bokaro.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send