Красота и мода

9 Традиционни дизайни на Керала мангалсутра с изображения

Pin
Send
Share
Send


Земята на Керала на красотата също е известна с бижутата, носени от булката по време на сватбата. Християните от Керала се различават от това, носят дебела верига с листа, оформена като thirumangalyam, наречена minnu, а кералските мюсюлмани на север не са известни с тали, но в част от южната част на Керала се спазва тали. За да получите кратко познание за топ 9 дизайна на Mangalsutra, носени от различни религии, е изрично изложено в тази статия.

Най-новите и красиви дизайни на Керала Мангалсутра за сватбата:

Тук са най-добрите дизайни на Kerala Mangalsutra за жени в тенденция.

1. Обикновена Ела или Листа Мангалсутра:

Дизайнът на обикновените листа е традиционният дизайн на thirumangalyam, последван от индуски семейства от Керала. Идеята зад тази епоха е, че когато баняните поддържат и подхранват дървото, същата идеология е купена зад бариерата с форма на листа. Дизайните на Керала mangalsutra са прости, но въпреки това предават вярата си чрез своите проекти.

2. Minnu Mangalsutra:

Хинду Керала го нарича като Ела, християнинът от Керала нарича своя thirumangalyam като minnu, който също е под формата на лист с религиозния си символ между minnu. Това е прикрепено като висулка към дебела златна верига. Това е най-добрият дизайн на Керала mangalsutra за булката Керала, в това, че те са най-новите и прости.

Виж повече: Махаращрианска бижутерия Мангалутра

3. Kumbla Thali:

Този тип мангалсутра е традиционен индуски дизайн, който прилича на тесен лист с тесен ръб. Това е висулка, прикрепена към куката на веригата и падаща в центъра. Това е обикновен златен висулка. Висулката виси в стил, докато веригата добавя чар към цялото бижу.

4. Minnu с кръст символ:

В този тип керала мангалсутра thirumangalyam, типичният кръст символ е гравиран върху частта от твърдо злато, наречена minnu от малаялис. Това тежи повече от друг тип Mangalsutra поради изключителния си вграден дизайн. Тя има кука, прикрепена към върха, която лесно преминава в дебела верига.

5. Кръстосан гравиран дизайн:

Това е друг вид тали, използван от християните в Керала. Формата на thirumangalyam е различна от minnu. В този дизайн златото се оформя в квадратна форма с кръстче, балсамирано върху центъра на thirumangalyam, което е по-широко по размер от minnu. Бижуто е предназначено за съвършенство.

Виж повече: Непалски дизайни Mangalsutra

6. Златни кръстчета:

Този тип дизайн на Керала mangalsutra се носи от сирийски дами в християнските райони на Керала. Дизайнът е своеобразен и артистичен. Минну с форма на листа има златни мъниста, оформени в кръст, прикрепен към златна верига. Висулката е прикрепена към нишките от нишката, взети от сарика, дадени от младоженеца на булката, която се нарича мантра коди. В 7-те нишки е изобразена Невястата, Младоженеца, техните Родители и Църквата.

7. Каменни шипове Ганеша в листа:

Това е прост, но известен и най-често използван дизайн от всяка религия, където само медальонът е променен. Това лъскаво покритие оставя леко грапаво покритие, което придава различен изглед от лъскавия дизайн с резбовани ръчно изработени ръце. Това е най-добрият дизайн на Кенала, който можете да опитате. Тази специална е избрана от индусите и изглежда богата.

8. Блестящ лист Mangalsutra Design:

Това е прост, но известен и най-често използван дизайн от всяка религия. Това лъскаво покритие оставя леко грапаво покритие, което придава различен изглед от лъскавия дизайн с резбовани ръчно изработени ръце. Размерът на листа може да бъде персонализиран и в зависимост от теглото на веригата е избрана веригата.

Виж повече: Дизайн на телугу Мангалутра

9. Златен джоб Мангалсутра Дизайн:

Златният медальон Mangalsutra обикновено се използва от по-младото поколение по начин, изразяващ любовта си един към друг. Медальонът Gold обикновено е проектиран в форма на сърце с снимка, поставена вътре в медальона. Това идва под формата на висулка. Какво ще кажете да опитате този мангалсура от Керала?

Бижутата от Керала придобиват своето име и популярност заради простотата и класичността, която носи. Тяхната уникално проектирана мангалсутра ще даде представа за тяхната творческа страна. Те са предназначени да не причиняват дразнене на врата ви, като се уверите, че тя не е тежка. Техният дизайн е много по-прост в сравнение с други държавни проекти.

Pin
Send
Share
Send