Категория Йога

Как да правим Сахаджа Йога и нейните ползи
Йога

Как да правим Сахаджа Йога и нейните ползи

Сахаджа Йога е лесна процедура за медитация, която ви помага да се свържете със себе си. Въпреки че всички ние сме духовни, всички ние трябва да знаем начините, по които можем да изведем духовния си живот на ново ниво. И това може да стане със Сахаджа. Сахаджа Йога и нейните ползи: Избор на тихо място или време: За да практикувате какъвто и да е вид йога, трябва да практикувате на тихо място, което е свободно от шум или бъркотия.

Прочетете Повече
Йога

Топ 7 йога пози за болка в рамото

Търсите ли йога пози за раменете? Fit Shoulders играят ефективна роля в ежедневната ни работа. Гънкането е нормален начин на тялото да се грижи за себе си от непознати, като физически затваря контакт с жизненоважните органи. Всеки път, когато подпишете, че се навеждате напред, опитайте се да вземете миг, за да преместите раменете задни и да поемете дълбоко дъх.
Прочетете Повече
Йога

Баба Рамдев Йога за косопад

Красотата на жените е непълна без красива коса. Върховната слава е това, което я определя и с дълги лъскави коси е всяка мечта на момиче. За да се превърне тази мечта в реалност, момичетата изпробват всичко - от здравословна храна, добри продукти за коса до професионални процедури за коса. Но знаете ли, че йога може да ви помогне за растежа на косата?
Прочетете Повече
Йога

Как да правим Сахаджа Йога и нейните ползи

Сахаджа Йога е лесна процедура за медитация, която ви помага да се свържете със себе си. Въпреки че всички ние сме духовни, всички ние трябва да знаем начините, по които можем да изведем духовния си живот на ново ниво. И това може да стане със Сахаджа. Сахаджа Йога и нейните ползи: Избор на тихо място или време: За да практикувате какъвто и да е вид йога, трябва да практикувате на тихо място, което е свободно от шум или бъркотия.
Прочетете Повече
Йога

Топ 15 йога асани за плосък стомах (Tummy)

Раздразнени ли сте от издутия ти корем? Знаете ли, че йога предлага плосък корем? Да! Правилно е. Днес много хора страдат от затлъстяването и поради това коремът им се увеличава. В момента хората са толкова заети в живота си, че нямат време за фитнес или тренировка. Грешен начин на живот, консумация на нездравословни храни, липса на упражнения, освен всички произволно големи нива на стрес и следователно отпуснат корем.
Прочетете Повече
Йога

Сукхасана Йога (Лесно Поза) - Как да направим и неговите ползи

Сукхасана Йога или Лесно Поза: В случай, че сте нов в акта на йога, започвайки със Сухасана или лесната поза може да бъде прилична мисъл. На санскрит, Сук означава простота, блаженство, мир или отпускане и тази поза има за цел да даде последната част от нея. Sukhasana също се нарича като прилична поза или приятна поза.
Прочетете Повече
Йога

Симхасана Йога (лъв Поза) - как се правят стъпки и ползи

Йога е стара индийска организация на физическото здраве и всеобхватно благополучие. Трудно е да се поръча или класифицира, тъй като поддържа както физическо, така и психическо благополучие и също така е феноменална процедура за отпускане. Освен това, големи части от позициите са приспособени към подсилване на полезността и силата на органите.
Прочетете Повече
Йога

Adho Mukha Svanasana (Позиция на кучето надолу) - как да направим и ползите си

Йога е една от най-мощните форми на физически упражнения, практикувана по целия свят. По-голямата част от времето, предпочитано пред обикновените фитнес сесии, йога е спокойна и събрана, но никога не се отказва от целта си. Чрез йога ние не само поддържаме нашия физически баланс, но също така се очистваме от вътрешността, където чрез простото действие на йога може да се постигне композитно спокойствие и спокойствие на ума.
Прочетете Повече
Йога

Топ 7 на Баба Рамдев Йога за болки в гърба

Имате ли силна болка в гърба? Днес животът на човешкото същество става изключително забързан, тъй като на много работа у дома, офис иначе навсякъде. Йога е изключително древна плюс естествено, както и играе ефективна роля в лечението на различните заболявания, облекчаване на депресията, тревожност, депресия плюс напрежение.
Прочетете Повече
Йога

Салабхасана Йога (Позата локуст) - Как да направим и ползи

Салабхасана (поза на скакалците) е поза, която се концентрира върху корема, гръдния кош и горната и долната част на гърба. Основните печалби от Позата на Locust са производството на адаптивност и качество в гърба. Тази поза е противоположна част на Пашимотанасана (седнал преден завой), Поза на плуга (Халасана) и Сарвангасана (Рамо).
Прочетете Повече
Йога

Гомукхасана Йога (Поза на лицето на кравата) - как да направим и ползи

Gomukhasana Yoga: Gomukhasana, или Cow Face Pose, е една от най-добрите и най-разпространени пози, записани в Хатха Йога. Гомуха се дешифрира в лицето на кравата, което означава, че лицето на специалиста приема това на кравата, когато той / тя прави тази позиция. Факт е, че краката ви ще приличат на ушите на кравата, която е най-обичаното същество, което носи изключително значение в индуизма.
Прочетете Повече
Йога

Dvi Pada Sirsasana - Как да направим и ползи

Йога, която е най-разпространената практика на упражнения по целия свят, е най-ефективното и ефикасно средство за много физически, умствени и духовни заболявания. Тя е напълно безплатна и с редовна практика дава възможност за здравословен и без стрес живот. Ако болките в гърба или в тазобедрената става или имате нарушения на съня или дори имате психичен разпад, опитайте да включите йога в ежедневието си и ще изпитате магията сами.
Прочетете Повече
Йога

Ардха Навасана - Как да правим и ползи

Ardha Navasana е известен като Half Boat поза. Тя произлиза от две санскритски думи: Ардха и Нава. Ардха означава половина, а Нава означава лодка. В тази конкретна поза тялото постига формата на лодка и цялото равновесие се поставя върху бедрата. Половината лодка е наистина много полезна при лечението на здравословни проблеми.
Прочетете Повече
Йога

Mayurasana (Поза на Пауна) - Как да правим и ползите му

Йога като средство за упражнение бавно и постоянно се разпространява по целия свят, докосвайки сърцата и умовете на множество хора. Няма основание за основата на йога, тъй като тя е възрастова форма на изкуството. Всеки ден се разработват нови и подобрени стойки, показващи как може да бъде личната йога.
Прочетете Повече
Йога

Suptavajrasana (Thunderbolt Поза) - Как да направим и ползи

Хората обикновено гледат на йога като на друго средство за отслабване на тялото. Малко дишане и много стречинг, рано на фона на изгряващото слънце е точно там, където йога за тях свършва. Въпреки това, йога е повече от просто flab shedder. Йога за някои е фитнес мантра и за някой друг, това е просто спокойно бягство към свободата на ума, спокоен момент, който толкова лесно искате да постигнете след изморителен бурен ден.
Прочетете Повече
Йога

Бхуджапидасана (Преса на ръцете) - как се правят и ползите

Бхуджапидасана или позата на натискане на рамото е йога асана или упражнение. В санскрит "Бхуджа означава" рамо или рамо "," Пида "означава" натиск "и" асана "означава" поза или поза ". Това е подкрепена с ръка асана, която е отлична за изграждане на сила в ръцете и рамото. Тя ще отпусне горната част на тялото и ще подобри притока на кръв в него.
Прочетете Повече
Йога

Невероятните ползи от дхана йога асаните

Изкуството на йога включва тялото, ума и душата. Докато физическите пози или асаните на йога помагат при разтягането на тялото, пранаяма помага при контролирането на дишането, а пратйахара помага при контролирането на сетивата, а контрола на ума също е част от йогическата практика. Това може да стане чрез Дхяна.
Прочетете Повече
Йога

Принципи и ползи от Трийога

Три йога, както подсказва името, се състои от трите елемента на йога, които са асана, пранаяма и мудра. Трийога е пълна форма на хатха йога, основана от Кали Рей преди години. Тази практика от природата е трансформираща и много възвисяща. Тя се фокусира върху йога асани, пранаяма, мудри, контрол на дишането, медитация и упражнения.
Прочетете Повече
Йога

Какво е Маха Йога и какви са ползите?

Маха Йога или великата йога се практикуват от сиддхите йоги и садху, за да събудят вътрешните си сетива и да преминат отвъд нормалното. Според йогските шастри, всеки човек има спящ аромат, който живее вътре в нас. Маха Йога може да помогне в очакване на този дух и да създаде съзнание извън нашия ум и тяло. Докато формите на йога като хатха или преянама включват само нашето тяло и ум, Маха Йога включва вътрешната същност, за да трансформира начина, по който гледаме на себе си и на света около нас.
Прочетете Повече
Йога

Как да практикувате Дзен Йога пози за здравословен живот?

Блуждаещият ум е като бурен океан. Тя може да ви хвърли като бурна гръмотевична буря, която разбива най-трудните кораби на парчета. Мислите, свързани с това, което се случи преди години или това, което може да се случи в бъдеще, могат да ви накарат да се почувствате неспокойни. Йога е изкуство, което от векове е било използвано от учени мъже и жени за подобряване на тяхното здраве и поддържане на баланса на своите духовни и физически качества.
Прочетете Повече
Йога

Принципите на Jivamukti йога и стъпките към практиката

Практиката на Йога е повлияла много западняци, които полетяли в Индия, за да овладеят изкуството. Една такава двойка, която искаше да създаде своя собствена марка в областта на йога, е измислила техниката на Jivamukti Yoga. Тя е създадена от Sharon Gannon и David Life през 1984 г., когато те отварят първия си център в Ню Йорк, след като са били обучени в програмата Sivananda.
Прочетете Повече
Загрузка...